liberinteleorman.ro

De două luni de zile, incompetenții de la DGASPC Teleorman țin zeci de copii și bătrâni pe conserve…

23 iunie 2017

Carmen Dumitrescu

Aflam, în urmă cu mai bine de trei săptămâni de la cineva care beneficiază de serviciile sociale puse la dispoziție de stat, prin DGASPC Teleorman, că în căminele de bătrâni din județ, zeci de oameni fără ajutor primesc conserve. La micul dejun, la prânz și seara. Nu ne-a venit să credem, așa că am rugat un paznic de la un astfel de centru să ne povestească dacă știe cum stau lucrurile și acesta ne-a mărturisit că exact așa e și că „era mai bine pe vremea Floarei Alesu, că măcar angajații de pe vremea aceea ai Direcției știau să întocmească hârtiile pentru achiziția de hrană”. Ulterior, tot mai multe surse ne-au specificat că exact aceeași situație există și în centrele de plasament pentru copiii din Teleorman și că vorbim, de fapt, despre o criză generală. Evident, am încercat să purtăm o discuție cu persoanele responsabile din fruntea instituției, însă acestea ori au negat situația, ori au precizat că e adevărat că nu s-a achiziționat hrana pentru centrele din subordinea Direcției, însă nu ne-au permis să specificăm identitatea lor în cadrul materialului nostru. De altfel, știm sigur că la Căminul de Bătrâni din Cervenia, hrana a ajuns în magazie abia astăzi, după aproximativ o lună și jumătate de chin, când s-au făcut împrumuturi între centre și s-a funcționat foarte greu, ca să cităm un responsabil din DGASPC, care, de asemenea, s-a ferit de mediatizare. Evident, le-am respectat tuturor dorința, dar am păstrat înregistrările telefonice ale discuțiilor purtate cu ei, pentru ca, la nevoie, să arătăm cât de mare este frica în cadrul acestor instituții publice din Teleorman, subordonate nu Consiliului Județean, ci PSD-ului. Că doar la DGASPC angajările sunt făcute de Dragnea, în baza muncii la partid. Și acesta este un fapt ce nu poate fi negat acum. Ei bine, situația pare să fi stat în felul următor: anual se încheie un contract de achiziție a hranei pentru copiii și bătrânii îngrijiți în sistemul DGASPC. Anul acesta, contractul n-a fost făcut la timp, deoarece angajații direcției sunt incompetenți și nu cunosc procedurile. Pentru incompetența lor, plătesc de aproape două luni copii și bătrâni, care, după ce că nu au nicio alinare, trebuie să mai mânânce și conserve. Din spusele unei persoane din conducerea DGASPC, care ne-a rugat să nu-i menționăm identitatea, se pare că au fost, totuși, destule conserve pentru a acoperi o perioadă așa de lungă de neputință.

E drept că nici la această oră nu suntem siguri de faptul că hrana chiar a ajuns în magaziile centrelor din subordinea DGASPC Teleorman. Avem doar declarațiile pe propria răspundere ale unor oameni din conducerea centrelor sau Direcției, care susțin, foarte convenabil, că hrana a ajuns la ei astăzi sau ieri. Între timp, noi le recomandăm celor care își bat joc de oameni nevinovați, angajând în instituțiile statului tot felul de lipitori, să încerce ca, din când în când, să mai angajeze și câte un om cu școală. Așa, doar ca să vadă cu ochii lor că ceea ce se întâmplă în Teleorman nu vine din sărăcie, ci dintr-o uriașă prostie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Să-l ajutăm pe nea’ Costel să aibă un acoperiș deasupra capului!

Următorul articol

Echipa de junioare a clubului UNIVERSITATEA ALEXANDRIA participă la Turneul Final de junioare U 15, la Odorheiu Secuiesc

Cele mai recente articole de Actualitatea politică