„De Crăciun fii mai bun” – Preșcolarii din mai multe grădinițe au strâns daruri pentru cei nevoiași

în Actualitate

A dărui  înseamnă a iubi, a pune o parte din sufletul tău în sufletul aproapelui. Sentimente precum bunătatea, compasiunea, empatia se învață din sânul familiei și se consolidează în colectivitatea mică, devenind un mod de viață.

Tocmai de aceea proiectul ”Copilărie fără violență”, desfășurat de Grădinița cu PN Nr. 3 Alexandria în parteneriat cu Grădinița cu PP Nr. 7 Alexandria, Grădinița Nr. 1 Turnu Măgurele, Grădinița Ion Creangă Alexandria și Crucea Roșie Teleorman, prin activitatea ”De Crăciun fii mai bun”, are ca scop dezvoltarea spiritului de voluntariat în rândul preșcolarilor, prin strângerea de alimente neperisabile și jucării, urmată de donarea acestora către  familiile nevoiașe din mediul rural.

Prin această experiența, cadrele didactice ale Grădiniței cu PN Nr. 3 Alexandria – Bulumac Lavinia, Mitrea Ana Maria, Iordan Ionela și Barbu Cristiana și-au propus să canalizeze toată energia și entuziasmul copiilor spre dorința de a-și ajuta semenii aflați în dificultate. Familiile celor mici s-au mobilizat exemplar, la nivelul Grădiniței Nr. 3 colectându-se peste 70 de pachete cu alimente neperisabile, dulciuri și jucării care, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii, vor ajunge în curând la cei care au nevoie de ele.

Astfel, familiile ajutate vor avea parte de un Crăciun cu un stop de bucurie oferită de semenii lor, dar și cu jucării, dulciuri și alimente de bază pentru masa de sărbători, sărbători pe care le dorim cu sănătate, liniște și lumină pentru copiii și oamenii de pretutindeni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*