liberinteleorman.ro

De ce plătește Drăgușin „darul” de 510.000 lei pentru finii săi din banii orașului?

16 decembrie 2017
Advertisement

Carmen Dumitrescu

Ziarul Liber în Teleorman a relatat cu ceva vreme în urmă despre faptul că Victor Drăgușin are doi fini, pe care i-a angajat în subordinea sa. Este vorba despre Cristina Teodorescu (fostă Tănase), făuritoarea comunicatelor de presă, discursurilor rostite de primar pe la ceremonii și administratorul contului de Facebook al edilului și despre soțul ei, Octavian Teodorescu, director adjunct în cadrul unuia dintre serviciile municipalității și deținătorul unei societăți comerciale, abonate la banul public de multă vreme. Dincolo de toate incompatibilitățile care reies doar din descrierea de mai sus a situației, se pare că lucrurile sunt extrem de grave.

Dar, înainte de a le aprofunda, vă amintim că primarul Victor Drăgușin e atât de atașat de finii lui, încât minte presa în documente oficiale, răspunzând unei solicitări a ziarului nostru, în care îl rugam să ne spună ce contracte are cu firma ROADVERTING SRL (aparținând finului), că orice colaborare cu respectiva societate a încetat în 2013. Ulterior, am aflat că Drăgușin minte de îngheață apele! Firma lui Octavian prestează încă pe bani publici, iar valoarea totală a jafului din banii noștri se ridică pe parcursul a doar patru ani la aproximativ 510.000 lei!!!

În esență, povestea e halucinantă și ea e evidentă doar privind licitațiile, din care „dedicația” reiese de la o poștă. Cumva, prețul maximal de atribuire e identic cu oferta finului Octavian Teodorescu, în aproape toate situațiile (vezi galeria foto). Acum, dincolo de faptul că primarul a avut grijă ca Octavian să câștige toate contractele posibile, pentru a-și asigura un trai bun, mai interesant e faptul că produsele vândute de el orașului sunt întotdeauna mai ieftine pe piața liberă. Și cu nu un leu sau doi. Căci Octavian vinde Alexandriei produse de douăzeci de ori mai scumpe față de cele care pot fi achiziționate pe piața liberă.

Și nu vom intra foarte mult în aceste calcule, căci s-a ocupat deja de ele un alt coleg (puteți citi comparațiile ofertei lui Octavian cu oferta pieței libere pe pagina: beheader69.wordpress.com), însă vom menționa doar faptul că un trofeu personalizat care, pe piața liberă costă maxim 20 de lei, Octavian îl vinde municipiului cu 320 de lei, după cum reiese din închiderea unei licitații desfășurate de primărie. Ce mai este interesant e faptul că noi ne tot întrebam de ce la Zilele Municipiului Alexandria e rezervată o sumă imensă pentru protocol și nu înțelegeam ce hoteluri de 5 stele se găsesc în Alexandra și ce vedete rămân să se cazeze peste noapte. Ca să aflăm recent că de procolul primăriei tot Octavian Teodorescu se ocupă.

Acum, noi am fi putut înțelege o „ciupeală” mică din banul public, că și statul ne jefuiește pe noi. Dar să îmbogățești doi amărâți (atât din punct de vedere material, cât și spiritual) și să le dai cadou câteva miliarde, după ce-i și angajezi în subordinea ta (cu normă de hrană, funcție și remunerație pe măsură), asta înseamnă să fii un primar fără conștiința minimală a responsabilității proprii. Cu acest prilej, Ziarul Liber în Teleorman va face și o sesizare către Agenția Națională de Integritate, pentru a analiza toate aceste aspecte și în cadrul căreia vom atașa toate probele pe care le-am strâns până acum pe acest subiect. Căci dacă lui Drăgușin nu-i pasă de banii populației, nouă ne pasă!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Trupa Arhaic și prietenii ”Colindăm, colindă”

Următorul articol

Cupa de iarnă – fotbal feminin U 12

Cele mai recente articole de Din culisele politice