De ce nu se aude zornăit de cătușe în Teleorman?!

în Din culisele politice

Monica Vasilescu

din culisele politicii

De-ar fi doamna Justiție dreaptă, pe cel puțin două personaje din Teleorman ar trebui să le vizităm la ”mititica”, pentru a ne asigura că sunt acolo. Dezastrul din județ poartă, fără doar și poate, numele lui Liviu Nicolae Dragnea, care s-a asigurat că teleormănenii rămân săraci și ușor de păcălit, astfel încât să nu se mire prea tare de nimicul din jurul lor. Totuși, deși a devenit o modă ca persoanele cu funcții politice cercetate în diverse dosare penale să fie trimise la arest, în județul în care doar Liviu Dragnea a avut ”capacitatea” de a realiza o gospodărie pe patru locuri de casă, cu ieșire la două străzi, e liniște.

Până acum, niciun organ nu s-a întrebat de ce în județul sinonim cu numele baronului roșu nu a mai fost permisă intrarea altor nuanțe, în afara de cea predominantă. Nici măcar oamenii de rând nu-și mai pun problema că, deși a avut drumul deschis, pârghiile necesare de sus până jos, pesediștii lui, Liviu nu a pus în funcțiune niciun plan pentru județ. Ci pentru el. Căci marele baron nu duce grija zilei de mâine. Nici nu ne-am dori asta, dar recunoaștem că am vrea să vedem investigată ”rețeta succesului” unui individ care a lucrat toată viața la stat, cu toate că procurorii au decis să se preocupe cu furtul de voturi, și nu de cel de bani.

Am relatat în nenumărate articole că Liviu Dragnea este un personaj nociv, incapabil să producă o idee de dezvoltare, venal, cu o ipocrizie dusă la extrem etc, dar, dincolo de aceste opinii susținute de fapte vizibile de departe, baronul a fost condamnat într-un dosar în care i s-au imputat chestiuni ridicole. Chiar și dosarul actual, cu angajările de la Protecția Copilului Teleorman, este caraghios pentru un senior care ne poate povesti frumos istoria unui TelDrum tumultos, de exemplu. Și nu știm de ce nu ne povestește, dar bănuim. Un site a ”dezvăluit” recent că domnu’ Dragnea a fost recrutat de SRI și că a cam fost protejat în tot acest timp. Nu cred să fie vreo surpriză pentru mulți că baronelul a fraudat la umbra serviciului de informații, mai ales că orice procuror de bun simț ar întocmi niște rechizitorii interesante și reale de pe urma tuturor business-urilor de succes ale condamnatului suprem, dar nu putem să nu sperăm că se va auzi și în Teleorman, cândva, zornăit de cătușe.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*