liberinteleorman.ro

De 1 Decembrie, la Alexandria, vor cânta reîntregirea Delia și Carla`s Dreams

23 noiembrie 2018
Advertisement

Monica Vasilescu

”Bat clopote cântând reîntregirea/Și sufletul ia foc în clopotari/Întâi decembrie ne e unirea/Și strălucirea României Mari”, scria cândva Adrian Păunescu, iar Cântecul Reîntregirii, pe care și-a pus amprenta marele poet, spune că ”flamura roș-galbenă-albastră ne este prag și steag și ideal”. Și la Alexandria va fi, însă doar în rândul cetățenilor care simt românește. Pentru că aici, de fiecare dată când se serbează  Ziua Națională a României, când se marchează făurirea Statului, oamenii nu doar că semănă un strop de spirit patriotic, prin mobilizarea exemplară pe care o au, dar vor răbda și discursuri fără fond, citite prost și înțelese puțin. Anul acesta, publicul prezent la manifestările ocazionate marelui 1 Decembrie vor asculta muzică. Într-un spectacol care va începe la ora 16.00, vor cânta nume importante ale muzicii populare românești: Dinu Iancu Sălăjan, Viorica Macovei, Mariana Ionescu Căpitănescu și Nicușor Iordan, ale căror reprezentații vor fi, se pare, în deschidere la Delia și Carla’s Dreams. Nu comentăm prea mult aceste alegeri muzicale într-o dată atât de însemnată pentru România, însă, sperăm ca măcar să vedem un Carla`s pictat pe chip în ale noastre trei culori.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV! Mircea Dumitrescu, inculpat în dosarul Belina: „Luna viitoare, Insula Belina va reveni în Administrarea Apelor Române”

Următorul articol

Despre „Marea Luptă”, cu subiectivism…

Cele mai recente articole de Actualitate