Datorită cercetaşilor, la Alexandria, s-a redescoperit bucuria lucrurilor mărunte

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

festival lCercetașii au luminat capitala Teleormanului. Pentru al doilea an consecutiv, Centrul local Friends Alexandria ne-a îndemnat să redescoperim bucuria lucrurilor mărunte, la Festivalul luminii – cel mai mare eveniment al cercetașilor dedicat comunității. Ca atare, sâmbătă seara, în fața Casei de Cultură și în parcul cencercetasitral, cei mici au creat imagini cu ajutorul gulguțelor confecționate cu mâna lor, în care au introdus lumânări. Ei au avut parte și de pictură pe față, expoziție foto, câmp cercetășesc, muzică și voie bună.

Lupișori, exploratori și temerari se numesc cei aproximativ 50 de prichindei de la Friends Alexandria, care învață încă de acum să aibă un sistem de valori bazat pe promisiune și lege, ajutând în acest mod la construirea unei lumi mai bune. Centrul local Friends Alexandria, înființat de profesorul Loredana Toc, a cărui coordonare este sprijinită de Gabriel Bulumac și Robert Toc, dar și de alți parteneri cu inițiative ce și-au asumat o reală responsabilitate, joacă deja un rol constructiv în societate, prin comunitatea prietenească pe care au creat-o în cei doi ani de activități și muncă în echipă.

Revenind la festival, cercetașii noștri au fost mândri fiindcă, pentru o seară, au reușit să construiască adevărate oaze de liniște și relaxare. Într-o atmosferă de vis, ei au aprins gulguțele celei de-a doua ediții a Festivalului Luminii și promit că povestea se va repeta. Pentru că Festivalul Luminii înseamnă spectacol de imagini, lumini și jonglerii, dar nu numai! Înseamnă spațiu de manifestare pentru cercetășie, omuleți mici și mari cu valori. Înseamnă bucurie, armonie, frumusețe, zâmbete și lucruri mărunte care încântă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*