liberinteleorman.ro

Daria și Rareș Burtea, primii la județeana de franceză

3 martie 2018

Monica Vasilescu

Frații Burtea, elevi în clase și școli diferite, au fost, din nou, în competiție la probele pe care le stăpânesc amândoi la fel de bine, după cum arată rezultatele lor.

De data aceasta, cei doi s-au ”duelat” educativ la limba franceză. Rareș Burtea, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Alexandria, a obținut punctajul cel mai mare, 100 puncte, la olimpiada județeană de limba franceză, sub coordonarea minuțioasă a profesorului Mirela Velcea. Sora acestuia, Daria Burtea, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria, a fost, de asemenea, prima, la aceeași materie, obținând un punctaj de 94,5 puncte, fiind pregătită de profesorul de franceză Adina Niculae.

Performanța lor nu este singulară. Atât Daria, cât și fratele ei, Rareș, sunt școlari care au în palmares numeroase premii la competițiile locale, județene și naționale, la mai multe materii și sunt un exemplu de urmat în mediul în care învață.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Trei copii din Teleorman își trăiesc cea mai frumoasă parte a vieții printre… cruci

Următorul articol

De 8 martie, Live Music Night cu The Alexanders, la PUB

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la