Daria Burtea, prima pe țară la olimpiada de franceză

în Cultură/Educatie/Învățământ

Monica Vasilescu

Blamatul învățământ teleormănean are elevi buni. Performerii se evidențiază la competițiile naționale, nu doar la nivel local, și aduc prestigiu în teritoriu prin rezultatele lor de excepție. Un rezultat remarcabil a obținut recent Daria Teodora Burtea, care a ocupat podiumul la naționala de Franceză de la Gura Humorului, acolo unde a primit premul I.

Daria Burtea, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, a întrunit un punctaj de 98.5 și s-a poziționat în fruntea clasamentului pe țară la olimpiada națională de limbi romanice (franceză).

Performanța sa nu este singulară. Atât Daria, cât și fratele ei, Rareș Burtea, sunt elevi care au în palmares numeroase premii la competițiile locale, județene sau naționale, la mai multe materii.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*