liberinteleorman.ro

Dar din dar, cursanții CS „Basket Game Canada” Alexandria au făcut Rai pentru copiii sărmani

26 decembrie 2014

1782466_754491574629363_6632230446582625207_o

Sunt puțini oameni care se gândesc să întreprindă o acțiune pentru semeni, pe timpul și pe nervii lor, fără a primi nimic în schimb, mai cu seamă în zilele noastre, când cu toții am devenit mai egoiști și mai neinteresați de soarta celor necăjiți.

Unul dintre oamenii ”de bine” ai acestui oraș este, fără doar și poate, Florin Roman, președintele Asociației Iubeşte Natura România și, în același timp, fondatorul CS „Basket Game Canada” Alexandria, care a luat inițiativa de a-și organiza timpul întru sprijinirea unor categorii de oameni amărâți. Nu a plecat singur la drum, ci i-a luat alături pe elevii cărora le coordonează pașii în baschet, sport pe care l-a practicat cândva, având rezultate remarcabile în prima ligă. Astfel, în perioada 26 noiembrie-24 decembrie 2014, acesta i-a chemat alături pe toţi aceia cărora le pasă pentru a face donaţii de jucării, rechizite și orice alte lucruri atât de folositoare pentru cei care trec prin lipsuri de toate felurile, dar și bani din care s-au achiziționat produse specifice Crăciunului.

Destinatarii acestor cadouri au fost cei cu situații materiale suficiente, în principal copiii care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă în satele din Teleorman, dar și bătrânii de la azil. Acum, după o tevatură de aproape o lună, profesorul Florin Roman se declară mulțumit că și-a atins obiectivul și bucuros că a reușit să aducă zâmbetul pe buzele multor copii.

”A fost foarte emoționant. Mă bucur din suflet că am reușit să fac bucuroși atât de mulți copilași. Proiectul Educaţional Caritabil „Copil ca mine eşti şi tu. Fă o bucurie, cu o jucărie” este un pas important în zona sensibilizării publice, deoarece cu toții trebuie să înțelegem necesitatea acţiunilor caritabile, a încurajării voluntariatului și a solidarităţii umane, așa cum au înțeles copiii pe care îi pregătesc. Îi felicit pe cei mici pentru interesul și seriozitatea de care au dat dovadă, dar mai ales pentru bunătatea lor, pentru că au fost primii care au donat jucăriile personale, ce le-au făcut lor bucurie cândva și voiau ca și copii sărmani să simtă acea stare de bine. Le mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a declarat Florin Roman.

Entuziasmați și cu sacul plin, mesagerii lui Moș Crăciun, voluntarii în acest proiect umanitar, au vizitat peste 300 de copii din localităţile Drăcşănei, Beuca, Zâmbreasca, Ciolăneşti, Necşeşti, Săceni, Sfinţeşti, Mârzăneşti, Cernetu, dar și pe cei 60 de bătrâni de la Căminul din Cervenia, făcându-le, chiar și pentru câteva clipe, starea de spirit și traiul mai bune.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ziarul Liber în Teleorman vă urează sărbători fericite!

Următorul articol

Nițulescu și-a luat concediu din politică. Bitanu’ i-a preluat atribuțiile temporar

Cele mai recente articole de Actualitate