Sursă foto: Facebook Primăria Turnu Măgurele

Dănuț Cuclea s-a urcat pe Cetatea Turnu pentru a o amenaja peisagistic în campanie

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie/Dezvăluiri/Politie

Cetatea medievală Turnu (Nicopolis minor, Kule, Holavni), situată în partea de sud a municipiului Turnu Măgurele, ar fi putut fi unul dintre principalele puncte de atracție ale orașului, dacă ar fi fost îngrijită și promovată. Cetatea, monument istoric, este atestată documentar din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân (1394) și a făcut parte din structura de cetăți ridicate de acesta pe linia Dunării pentru apărarea Țării Românești de amenițarea turcă. Dar cum edilul de la Turnu Măgurele nu este preocupat de cultură ci, mai degrabă, de înavuțire și de a ocupa un scaun mult prea mare pentru el, cetatea Turnu este astăzi înconjurată de bălării și de gunoaie, aspecte pe care le-a sesizat și Cuclea în campanie. Astfel, el s-a urcat pe cetate, s-a pozat interesat de amenajarea peisagistică a obiectivului voind să mai păcălească vreun localnic de bunele sale intenții.

Dănuț nu amenajează doar cetatea. În disperare de a obține voturi, el arată că repară străzi, modernizează grădinițe care arată ca după bombardament și pozează casa de cultură în stadiul deplorabil în care a ajuns în cei opt ani de când se află la primărie și nu îi e rușine cu asta. Cuclea face orice pentru un nou mandat, pentru că și de la înălțimea scaunului de primar, procentele se văd tot mai mici…

Sursă foto: Facebook Primăria Turnu Măgurele
Sursă foto: Facebook Primăria Turnu Măgurele
Sursă foto: Facebook Primăria Turnu Măgurele
Sursă foto: Facebook Primăria Turnu Măgurele

2 Comments

  1. Doamneee…in ce hal poate sa arate zona aia!!!le a pozat sa.si arate incompetenta!oare cum vor intra copiii in asemenea catacombe??!!

  2. Autorul articolului ar trebui să se informeze mai temeinic asupra datelor istorice despre cetate. Aceasta figurează pe harta portulan a lui Andrea di Carignano, datată 1306, deci cu 80 ani înainte de Mircea. Pe urmă, cetatea este menționată în scrisoarea din 6 iulie 1374 a regelui maghiar Ludovic I către Contele de Banffy, palatinul Ungariei. În rest, părerile despre subiect pot fi (și așa este normal). Numai că acum cetatea este la alt nivel (la săpăturile din 2018 am participat personal), și asta contează, chiar dacă, după mine, restaurarea a făcut mult rău cetății medievale pentagonale de secol XVII-XVIII.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*