Dănuț Cuclea nu e dus la biserică

în Actualitate

Monica Vasilescu
bisericaBiserica nu este o prioritate a primarului de la Turnu Măgurele, Dănuț Cuclea. El a refuzat ajutorul cerut de preotul Dincă Crețu, de la Parohia amplasată în cimitirul municipal din localitate.

Încercarea părintelui de a obține un sprijin de la actualul primar s-a lovit de refuz, pe motiv că nu sunt fonduri, deși municipalitatea avea, la sfârșitul anului 2014, un excedent bugetar de 8.500.000 lei.
Lăcașul sfânt s-a confruntat cu diverse probleme în ultimii ani, fiindcă aici nu s-a mai făcut nicio lucrare din anii 1995 – 1997, atunci când aceasta a fost refăcută de un afacerist care a preluat pentru o perioadă combinatul chimic de la Turnu Măgurele. Acoperișul era degradat, astfel că începuse să intre igrasia în pereți și să afecteze picturile interioare.
Lucrurile nu au rămas așa. La inițiativa consilierului local Claudiu Crăcea, mai multe persoane cu dare de mână au contribuit la refacerea uneia dintre cele mai importante biserici din oraș. Este vorba despre însuși promotorul acțiunii de donare – Claudiu Crăcea, împreună cu Adi Codrea, Mircea Dorcea, Vlad Radu, dr. Mihai Bogdanovici, dr. Iulian Ristea, Nelu Ovedenie, Cristian Bocioroaga, Mugurel Ristea, oameni care au contribuit cu bani, servicii sau discounturi la materiale pentru înlocuirea învelitorii de carton a bisericii cu tablă. În momentul de față biserica are un nou acoperiș, lucrarea fiind finalizată.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*