Dănuț Cuclea a fost prins cu minciuna! ANAP a amendat Primăria Turnu Măgurele pentru ”afacerea toboganul”

în Dezvăluiri

Monica Vasilescu

danut cucleaMinciună până la capăt. Cam asta pare să fie deviza lui Dănuț Cuclea, atunci când vine vorba despre pungășiile pe care le face la primăria din Turnu Măgurele, acolo unde, Dragnea, suficient de neinspirat, l-a pus să ”guverneze”. Cu aceeași subtilitate ca a șefului său, Dănuț ne arată că totul este altfel decât pare, în ciuda evidențelor și a documentelor publicate de ziarul Liber în Teleorman cu privire la un contract de achiziție divizat astfel încât vânzarea să nu se mai supună regulilor speciale ale unei licitații.

Spuneam în urmă cu ceva timp că primarul de la Turnu Măgurele se dă pe tobogan cu bani publici. Am descoperit atunci că în programul distractiv al primarului actual, Dănuț Cuclea, stau la loc de cinste locurile de joacă, pentru că, încă de la preluarea mandatului, edilul s-a preocupat de jucării și a aranjat câteva locuri pentru copii, și, desigur, pentru câțiva prieteni abonați la țâța bugetară. ”În luna aprilie 2013, la câteva luni de la înscăunarea sa, Dănuț găsește de cuviință să fragmenteze o achiziție directă de produse, servicii și lucrări, în valoare totală de 153.803 lei, fără TVA, în cinci contracte, toate încheiate cu aceeași firmă SC DUPEX SRL din Sebeș, producător intern de echipamente destinate spațiilor de joacă, tobogane, leagăne, balansoare, carusele și cățărători sau complexe de joacă. Astfel, în data de 30 aprilie 2013, a încheiat contractul nr. 14576, având ca obiect furnizare, transport și montare tobogane pe terenurile de joacă pentru copii, contractul nr. 14574, având ca obiect furnizare, transport și montaj leagăne și balansoare pe terenurile de joacă pentru copii, contractul nr. 14402, având ca obiect furnizare, transport și montaj călușei și cățărători pe terenurile de joacă pentru copii, contractul nr. 14400, având ca obiect furnizare, transport și montaj jocuri pe terenurile de joacă pentru copii și contractul nr. 14385, în 29 aprilie 2013, având ca obiect, furnizare, transport și montaj tuneluri pe terenurile de joacă pentru copii. Este evident și din avion că fragmentarea s-a efectuat cu scopul de a achiziționa direct, fără licitație și pentru a nu depăși limita de 15.000 Euro, stabilită pentru acest tip de achiziție, de OUG 34/2006”, cităm din articolul trecut.

Extrem de șucărit de relatările ziarului nostru, Dănuț Cuclea s-a pus pe scris și a încropit un drept la replică de zile mari, pe cât de principial a dorit să pară, pe atât de slab de consistență s-a dovedit a fi. Dănuț (sau consilierul său) spunea atunci că ”informațiile publicate în cotidianul ”Liber în Teleorman” nr. 61 din 19-25 octombrie 2015 sunt TOTAL NEADEVĂRATE și nu fac altceva decât să aducă un grav prejudiciu de imagine atât mie cât și instituției publice pe care o conduc. Vă solicit ca în termen de 48 de ore de la înregistrarea cererii noastre ce conține punctul de vedere oficial al instituției publice – Primăria municipiului Turnu Măgurele, să publicați un articol menit a dezminți informațiile publicate în cadrul articolului din data mai sus menționată. În cazul în care nu veți da curs solicitării noastre, Primăria municipiului Turnu Măgurele prin reprezentantul său legal își rezervă dreptul de a acționa în instanță cotidianul dumneavoastră pentru repararea prejudiciului cauzat. PRIMAR, DĂNUȚ CUCLEA”.

Cu toate defectele de rigoare ale dreptului la replică și cu amenințările, voalate, cu judecata, riposta primarului a fost publicată. În tot acest timp, am așteptat un punct de vedere al organelor abilitate, sesizate de consilierul local Claudiu Crăcea, care, supărat că primarul lui a trecut, prin consiliul local, proiecte cu probleme, ca gâsca prin apă, a sesizat Agenția Națională pentru Achiziții Publice cu privire la faptele de mai sus. Recent, ANAP a remis un răspuns concludent, în urma unor verificări mai cu simț de răspundere. ”Referitor la sesizarea dumneavoastră înregistrată la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, cu nr. 4212/28.10.2015, vă comunicăm faptul că instituția noastră a efectuat o procedură de control ex-post la autoritatea contractantă UAT Turnu Măgurele care a vizat aspectele sesizate. Autoritatea contractantă a fost sancționată în conformitate cu prevederile legale în vigoare pentru încălcarea dispozițiilor art. 23 din OUG nr.36/2006”. Mai pe înțelesul tuturor, ”autoritatea contractantă nu are dreptul de a diviza contractul de achiziţie publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică şi nici de a utiliza metode de calcul care să conducă la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achiziţie publică, cu scopul de a evita aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă care instituie obligaţii ale autorităţii contractante în raport cu anumite praguri valorice”, se arată în articolul de lege menționat. În lege regăsim și amenda pe care a primit-o Primăria Turnu Măgurele, care oscilează între 35.000 lei la 70.000 lei, bani pe care nu îi va plăti Dănuț Cuclea, pe persoană fizică, ci oamenii de rând în nunele cărora primarul face achiziții ”în joacă”. Și noi înțelegem jocul lui Dănuț, dar oricare ar fi jocurile în care intră, el este dator să nu se joace pe banii comunității.

anap

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*