liberinteleorman.ro

Dănuț Cristescu: „PSD va vota împotriva proiectului de lege promovat de unii liberali, de impozitare a contractelor part-time”

16 februarie 2023
Advertisement

Supraimpozitarea contractelor de muncă part-time a produs multe discuții în spațiul public. În continuare, unii parlamentari vor să revină la impozitarea anterioară, dar mai mulți parlamentari PSD, printre care și senatorul de Teleorman Dănuț Cristescu, se opun.

„PSD va vota împotriva proiectului de lege promovat de unii liberali, proiect care propune revenirea la modelul anterior de impozitare a contractelor part-time și care ar oferi din nou posibilitatea unor angajatori să-și însușească o parte din contribuțiile la pensie și sănătate ale propriilor angajați. Datele oficiale de la Inspecția Muncii – MMPS – arată că, după introducerea impozitării contractelor part-time la nivelul salariului minim, peste 175.000 de angajați care aveau anterior astfel de contracte au fost încadrați cu normă întreagă și vor obține astfel o pensie pe măsura muncii efectiv prestate.

Proiectul parlamentarilor PNL ar favoriza din nou dezvoltarea pieței gri a muncii, în care contractele part-time erau folosite pentru a masca plata la negru a angajaților. Această inițiativă PNL nu este în avantajul angajaților. Dimpotrivă, i-ar avantaja doar pe acei patroni care vor să-și sporească profiturile în detrimentul propriilor salariați. PSD susține reducerea impozitării muncii, dar o astfel de măsură trebuie să fie în primul rând în beneficiul angajaților și mai ales a celor cu venituri mici și medii. Soluția corectă pentru realizarea acestui obiectiv este introducerea taxei de solidaritate asupra companiilor mari, astfel încât acestea să plătească un impozit pe profit echivalent cu cel puțin 1% din cifra lor de afaceri, la fel cum plătesc toate IMM-urile din România”, a transmis Dănuț Cristescu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Au început investigațiile geotehnice pentru Autostrada București – Alexandria – Cine este CONSTRUCTORUL

Următorul articol

TESTE PAPANICOLAU și HPV gratuite în Teleorman prin proiectul SCCUT cu finanțare europeană

Cele mai recente articole de Actual