Dănuț Cristescu: PSD depune moțiune de cenzură!

în Actualitate/Actualitatea politică

Senatorul Dănuț Cristescu spune că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului și cheamă în acest demers mai mulți parlamentari. Nemulțumirile social-democraților sunt, în principiu, legate de PNRR.

„Guvernul actual trebuie să plece pentru eșecul repetat de a redacta și depune la Comisia Europeană un Plan Național de Redresare și Reziliență benefic pentru România și pentru cetățenii țării. În loc de bunăstare și dezvoltare, guvernul Cîțu, în aceeași manieră haotică și iresponsabilă cu care a gestionat pandemia și vaccinarea, impune românilor noi curbe de sacrificiu -înghețarea salariilor, a pensiilor, biruri mărite, creșterea vârstei de pensionare – adică austeritate și sărăcie.
Dezbaterea din Parlament, precum și intervențiile publice ulterioare, au devoalat un adevăr crunt. PNRR-ul, ca proiect clar, coerent, gata de a fi transmis la Bruxelles nu există, există însă Planul de austeritate! Iar partidele Coaliției de guvernare aruncă pisica de la unii la alții pentru eșec.

În loc să-și admită neputința și să accepte sprijinul pe care PSD l-a oferit constant pentru ca țara să aibă un PNRR bun, guvernul Cîțu continuă să sfideze și, culmea cinismului, să etaleze noi probe ale incompetenței sale.

Dincolo de această bătaie de joc a documentului guvernamental, care ilustrează superficialitatea și habarnismul, rămâne angajamentul de-o gravitate extremă, pe care, fără să fi fost cerut de cineva, guvernul Cîțu l-a asumat și transmis deja Comisiei Europene, prin care readuce austeritatea dură și adâncește sărăcia.
Condiționalitățile de tip FMI în schimbul cărora actuala putere vrea să îndatoreze cu încă 15 miliarde de euro România, pe lângă cele 31 de miliarde deja împrumutate în ultimul an, vor amputa grav orice șansă de progres economic și de creștere a bunăstării.

Ieri, după simulacrul prezentării în Parlamentul al unui PNRR care nu există, liderii Coaliției au început să recunoască faptul că există însă un Plan de Austeritate, care a fost subiect al discuțiilor din Coaliție.
Ex. Vicepremierul Dan Barna recunoaște voalat că informațiile privind creșterea vârstei de pensionare sunt reale.
Probabil vor recunoaște în următoarea perioadă și restul ”reformelor” care va duce la sărăcirea populației și la distrugerea mediului de afaceri românesc – înghețarea veniturilor – pensii, salarii, alocații și creșterea taxelor și impozitelor.
Pentru toate aceste motive esențiale PSD depune moțiune de cenzură și cheamă pe orice parlamentar responsabil căruia îi pasă cu adevărat de oameni și de țară să voteze pentru înlăturarea actualului guvern. România merită să aibă un Executiv capabil să fructifice extraordinarele oportunități de finanțare europeană actuale și să asigure nu doar dezvoltare și sustenabilitate economică, ci și bunăstare socială”, a declarat senatorul PSD.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*