liberinteleorman.ro

Dănuț Cristescu: PNL-USR și UDMR au pus educația pe butuci!

Senatorul Dănuț Cristescu spune că sunt peste 16.500 de copii (peste 10% din total) care NU s-au înscris și nu participă la Evaluarea Națională și peste 34.000 (peste 22% din total) care nu vor da bacalaureatul din cauza corijențelor și cere Guvernului să organizeze cursuri remediale, care, pe cât posibil să acopere lacunele din educația copiilor.

„Nici n-a început bine Evaluarea Națională că ministrul Educației încearcă să scuze penibil guvernul Cîțu pentru rezultatele proaste. Pune pe seama pandemiei dificultățile copiilor, dar ignoră realitatea că guvernul din care face parte s-a încăpățânat, contrar practicii europene, să țină școlile închise, ceea ce a afectat grav procesul de învățământ. Sunt peste 16.500 de copii (peste 10% din total) care NU s-au înscris și nu participă la Evaluarea Națională și peste 34.000 (peste 22% din total) care nu vor da bacalaureatul din cauza corijențelor. Se confirmă, din păcate, avertismentele repetate ale PSD care anul trecut a insistat în nenumărate rânduri și a cerut guvernului să deschidă școlile în condiții de siguranță (cu testare masivă și rapidă, cu măsuri de protecție adecvate) pentru a permite copiilor să învețe.Acum se văd consecințe grave ale deciziilor guvernamentale, în contradicție flagrantă cu restul Europei, a impus menținerea generalizată a cursurile online – un simulacrul de școală. Solicităm guvernului să organizeze cursuri remediale, care, pe cât posibil să acopere lacunele din educația copiilor! Asta înseamnă ca guvernul să pună la dispoziție și spațiile necesare, dar și resursele financiare pentru plata profesorilor care vor fi implicați în acest efort de recuperare al materiei. Sute de mii de copii din familiile care nu-și permit plata meditațiilor particulare au nevoie imperioasă de acest sprijin și guvernul României este obligat să-l asigure! Toți copii au dreptul la educație și, pe cât posibil, statul trebuie să le asigure șanse egale”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu, marți.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Accident rutier între un autoturism și un autotren pe DN 65 – Trei victime

Următorul articol

Cod galben de CANICULĂ în Teleorman – Recomandările ISU

Cele mai recente articole de Actualitate