liberinteleorman.ro

Dănuț Cristescu: „PNL și USR subminează sistemul național energetic!”

Senatorul PSD – Dănuț Cristescu acuză PNL și USR de subminarea sistemului național energetic, după ce parlamentarii celor două partide s-au abținut de la votul pe legea care permitea finalizarea hidrocentralelor din cadrul ariilor protejate ce înregistrau deja un stadiu de construcție de peste 90% și care aveau ca obiect asigurarea independenței energetice.

Grupul parlamentar al PSD a redepus proiectul de lege privind scoaterea din regimul ariilor naturale protejate a hidrocentralelor începute înainte de 2007, după ce proiectul iniţial a picat la Curtea Constituţională.

„PNL și USR subminează sistemul național energetic! După ce parlamentarii USR au încercat să se scuze în fața românilor pentru contestarea la Curtea Constituțională a legii care permitea finalizarea hidrocentralelor din cadrul ariilor protejate ce înregistrau deja un stadiu de construcție de peste 90% și care aveau ca obiect asigurarea independenței energetice și suplinirea închiderii termocentralei Mintia, iată că și astăzi, din nou, senatorii USR s-au abținut de la vot, permițând grupului PNL să întrunească numărul de voturi necesar ca legea PSD să fie respinsă.

● Doar 6 voturi au lipsit astăzi României să devină independentă energetic. Miliardele investite în dezvoltarea acestor hidrocentrale generatoare de energie verde vor continua să rămână blocate, investițiile se vor degrada, totul în timp ce România va importa energie electrică de pe piața liberalizată de PNL și USR.

Să fie votul de astăzi doar o coincidență? Refuz să mai cred în coincidențe! Asistăm la un act de subminare a sistemului național energetic, iar totul se întâmplă în timpul celei mai mari crize energetice din ultimii 50 de ani.

Românii merită să beneficieze pe deplin de resursele naturale ale propriei țări. Întreaga clasă politică trebuie să asigure cadrul legal pentru înfăptuirea acestui deziderat de interes național, iar PNL și USR tocmai au demonstrat contrariul.

●Partidul Social Democrat nu va abandona această luptă. Vom continua să identificăm soluții legale prin care să deblocăm aceste investiții, să permitem finalizarea și exploatarea acestor hidrocentrale astfel încât capacitatea României de a-și asigura necesarul energetic din producția internă să fie atins, iar cetățenii și economia țării noastre să nu mai sufere din cauza fluctuațiilor speculative a cotațiilor energiei de pe piața internațională”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

DOLIU în medicina teleormăneană: un îndrăgit medic a murit

Următorul articol

170 de kilograme de peşte, confiscate de la un agent economic din Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate