Dănuț Cristescu, interpelare adresată ministrului Mediului: „Sunt întârzieri foarte mari în eliberarea avizelor de gospodărire a apelor”

în Actualitate/Justitie

Senatorul de Teleorman – Dănuț Cristescu a avut, în plenul Parlamentului, o interpelare adresată ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor – Tanczos Barna.

„Stimate domnule ministru, sunt întârzieri foarte mari în eliberarea avizelor de gospodărire a apelor. Mii de investiții de stat sau private depind și de obținerea avizelor de gospodărire a apelor. Aceste avize sunt eliberate foarte greu. Există situații când avizele sunt eliberate și după 6-8 luni. Cine pierde? Autoritățile locale care au obiective de investiții în derulare și agenții economici care plătesc taxe și impozite statului. Pentru obținerea unui aviz de gospodărire a apelor, autoritățile și agenții economici din județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și din București solicită emiterea avizelor la Administrația Bazinală de apă Argeș-Vedea-Pitești. La art. 4, alin. 1 din ordinul 828 din 4/07/2019 privind aprobarea procedurii și competențelor de emitere a avizului de gospodărire a apelor se menționează posibilitatea delegării competențelor. Delegarea competențelor s-a făcut doar până la nivel de regiune, deși există sisteme de gospodărire a apelor la nivel local, spre exemplu SGA Teleorman, SGA Giurgiu și SGA București-Ilfov”, menționează senatorul în interpelarea sa pe care o puteți urmări în video alăturat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*