liberinteleorman.ro

Dănuț Cristescu, interpelare adresată ministrului Mediului: „Sunt întârzieri foarte mari în eliberarea avizelor de gospodărire a apelor”

27 aprilie 2021
Advertisement

Senatorul de Teleorman – Dănuț Cristescu a avut, în plenul Parlamentului, o interpelare adresată ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor – Tanczos Barna.

„Stimate domnule ministru, sunt întârzieri foarte mari în eliberarea avizelor de gospodărire a apelor. Mii de investiții de stat sau private depind și de obținerea avizelor de gospodărire a apelor. Aceste avize sunt eliberate foarte greu. Există situații când avizele sunt eliberate și după 6-8 luni. Cine pierde? Autoritățile locale care au obiective de investiții în derulare și agenții economici care plătesc taxe și impozite statului. Pentru obținerea unui aviz de gospodărire a apelor, autoritățile și agenții economici din județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și din București solicită emiterea avizelor la Administrația Bazinală de apă Argeș-Vedea-Pitești. La art. 4, alin. 1 din ordinul 828 din 4/07/2019 privind aprobarea procedurii și competențelor de emitere a avizului de gospodărire a apelor se menționează posibilitatea delegării competențelor. Delegarea competențelor s-a făcut doar până la nivel de regiune, deși există sisteme de gospodărire a apelor la nivel local, spre exemplu SGA Teleorman, SGA Giurgiu și SGA București-Ilfov”, menționează senatorul în interpelarea sa pe care o puteți urmări în video alăturat.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un preot din Videle, prins în flagrant în timp ce întreținea relații intime cu un minor

Următorul articol

Începe campania de informare cu privire la vaccinare în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate