Dănuț Cristescu, despre PNRR: „Votul pentru decretul prezidențial trebuie să aibă loc după consultări cu toate partidele parlamentare”

în Actualitatea politică

Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) a intrat în dezbatere publică vineri, după care ar urma să fie supus aprobării Guvernului şi, ulterior, transmis Comisiei Europene pentru negociere. Parlamentarii cer, însă, ca planul să fie prezentat în Parlamentul României și dezbătut cu toate partidele înainte de a fi supus consultărilor cu oficialii de la Bruxelles.

Dănuț Cristescu – senator de Teleorman consideră că votul pentru decretul prezidențial trebuie să aibă loc după declanșarea consultărilor cu toate partidele parlamentare.

„PSD va vota cu siguranță acest decret, însă numai după ce Guvernul va pune pe masa consultărilor din Parlament Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Creșterea contribuției României la Uniunea Europeană este determinată de Mecanismul de Redresare și Reziliență pe care UE l-a introdus pentru sprijinirea statelor membre pentru relansarea economică în urma șocului produs de pandemia cu noul coronavirus. Prin urmare, banii suplimentari pe care trebuie să-i plătească România au ca finalitate primirea mai multor bani de către țara noastră prin Planul Național de Redresare și Reziliență pe care să-l prezinte la Bruxelles.
Având în vedere că este un plan al României, nu al guvernului actual, și că România, ca țară, nu puterea politică din actuala conjunctură parlamentară, trebuie să plătească o sumă suplimentară în vederea susținerii acestui plan, atunci este absolut necesar să existe o consultare a tuturor partidelor parlamentare, care reprezintă cetățenii români în Parlament.

De aceea, votul pentru decretul prezidențial trebuie să aibă loc după declanșarea consultărilor cu toate partidele parlamentare cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Dănuț Cristescu – senator de Teleorman.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*