Daniela Carmen Dan este prefect de un an și un pic. Din martie 2014, până în prezent, primul prefect de Teleorman femeie, propus de PSD, a adus o schimbare de atitudine la Prefectură. A venit cu lucruri noi, le-a remediat pe cele vechi, și părea că merge într-o direcție cum n-a mai fost. Are, totuși, și scăpări.
Este de apreciat că ia un copil de mână și-l face prefect pentru o zi, este de remarcat că ușa sa este deschisă pentru oricine își închipuie că găsește speranța la Prefectură, dar de corectat că protocolul instituțional actual lasă de dorit. Dacă la Teodor Nițulescu pătrundeai greu ori cu Zorinel Niculcea era dificil să faci o glumă, acum comportarea este alta. Nu mai există o rigoare în ceea ce privește interacțiunea instituțională și cea publică, iar asta este de prost augur pentru aceia care privesc cu seriozitate spre Instituția Prefectului.
Am observat, încă de la început, că Daniela Carmen Dan este un prefect sociabil și bănuiam că la comportamentul instituțional stă mai bine decât anteriorii. Dacă ar fi citit măcar un manual referitor la etichetă și protocol și-ar fi dat seama că a te pupa prietenește, în văzul tuturor, cu alți conducători de instituții sau cu presa ”nu se cade”. Spus altfel de cum scrie la carte, dacă ți-ai găsit așa prieteni buni de când ești prefect (dezinteresat, desigur), te poți pupa cu ei în afara cadrului oficial. Nu spunem că sărutul social nu are rolul lui, dar îndreptarul pentru instituțiile Statului spune că între oficialități se dă mâna, nu obrazul. Și ne așteptam ca Daniela Carmen Dan să se poarte bărbătește, măcar pentru a nu-l dezamăgi pe Liviu Dragnea, care, la învestirea sa, a remarcat cu acreală doctă că în județ nu prea mai sunt rezerve în rândul bărbaților. Noi vom spune că sunt. Dar ei stau mai tot timpul în spatele femeilor puternice.