Daniel Tuinete și-a mutat protestul la Primăria Alexandria. Poliția locală s-a activat

în Din culisele politice/Politica altfel

Polițiștii locali ai lui Drăgușin nu scapă din vedere nici în ruptul capului o băbuță care vinde leuștean sau un om care se plimbă pe stradă cu mesaje de trezire socială. Nu prea au auzit de infractori…

Ei, oamenii primarului din Alexandria, s-au activat astăzi la vederea unui om care purta cu el câteva pancarte menite să transmită un mesaj public, să ajungă la destinatarul Liviu Dragnea. Daniel Tuinete nu concepe ca România să fie condusă de analfabeți, ticăloși sau infractori și ia atitudine de unul singur cât pentru toți teleormănenii care se complac în situație. După ce și-a arătat mesajele pe la hotelul Turris și pe la alte construcții mărețe sincronizate celui mai condamnat dintre pesediști, Daniel a avut astăzi traseu la conacul lui Dragnea și la Primăria Alexandria, acolo unde a trebuit să socializeze cu trimișii lui Drăgușin care, precum stăpânul, văd doar roșu în fața ochilor și nu știu ce e aceea libertate de exprimare.

”Am fost întâi la conacul lui Dragnea și i-am transmis, prin intermediul camerelor de supraveghere din fața porții, câteva mesaje pe care sper să le vadă. După aceea, m-am dus în fața primăriei și au venit doi polițiști la mine. Mi-au spus că ceea ce fac eu este ilegal, că este o instituție publică și nu am voie. Le-am spus să-mi spună ce paragraf din lege încalc. Eu credeam că respectăm Constituția, dreptul la liberă exprimare, care este garantat. Nu făceam nimic, nu țipam, nu deranjam. Am întrebat: îmi băgați pumnul în gură? Care este motivul pentru care mă legitimați? Sunt amendabil? A, nu. Doar v-am legitimat, că nu aveți autorizație. Pentru ce, domne` autorizație, că umblu pe stradă cu un mesaj? După aceea, au venit doi jandarmi. Mi-au spus că au fost sesizați de către un cetățean că o persoană protestează în fața primăriei. Au văzut că nu încalc nicio lege și am vorbit omenește. Au înțeles despre ce e vorba. Între timp, când mă plimbam pe trotuar, se uitau mai mulți angajați de după perdele. Am întors spre ei mesajul cu ”M… Dragnea” și s-au retras instant. A ajuns Dragnea infractorul să pună stăpânire de un oraș, pe un județ și pe toată România”.

Daniel Tuinete nu s-a intimidat, din contră. Abia acum a scăpat de trac și spune că va continua să le spună infractorilor ceea ce nu vor să audă pentru că suntem în democrație și încă avem dreptul la protest în Teleorman. Chiar și singur.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*