Dan Botez a lansat o nouă carte: ”Ion Gheorghe Maurer. Un intelectual la poarta comunismului”

în Cultură/Diverse

Monica Vasilescu

După ce a uimit lumea culturală autohtonă prin ”Trilogia Mareșalilor”, carte care a arătat publicului partea profundă a unor oameni importanți ai României, în trei volume de referință care îi poartă semnătura, Dan Botez aduce în fața publicului interesat de istorie o altă scriere de impact: ”Ion Gheorghe Maurer. Un intelectual la poarta comunismului”.

Cartea a apărut sub egida Scrisul Românesc – Fundaţia – Editura și a fost lansată, astăzi, la Biblioteca Județeană ”Marin Preda” din Alexandria în prezența unor cunoscuți oameni de cultură și personalităţi din domeniul cercetării istorice, printre care prof. univ. dr. Florea Firan și prof. univ. dr. Gheorghe Zbârnă. O apariție demnă de luat în seamă a fost prezența la eveniment a prof. univ. dr. Dumitru Borțun.

Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman – Dan Botez a ales, după ce s-a pensionat, să-și consume resursele pentru a evidenția activitatea celor mai importante personaje din istoria României, iar de această dată s-a axat pe intelectualii din comunism. Cu sprijinul soției sale, Silvia Botez, care a cules și a ajutat la conceperea volumului actual, autorul a reușit să prezinte o carte bună despre un intelectual controversat, dar cu un rol important în viața politică și socială a României comuniste. Pentru că Ion Gheorghe Maurer a fost prim-ministru al țării  în perioada 1961-1974 și președinte al Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române în perioada 11 ianuarie 1958 – 21 martie 1961. Și nu că ne-am putea lăuda prea mult cu partea aceasta din istoria națiunii, dar nu ar fi stricat ca în sală să se afle mai mulți tineri, pentru că este esențial să ne cunoaștem trecutul, mai ales că drumul cultural este singurul drum drept care poate fi urmat pentru a salva neamul de la abrutizare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*