Dacian Cioloș a lipit afișe la Alexandria flancat de Poliția Locală, care i-a cerut ”poziție”

în Actualitatea politică/Din culisele politice/O poziție în Teleorman

În vizita făcută, astăzi, la Alexandria, Dacian Cioloș a trecut pe la panoul electoral pentru a lipi un afiș al Alianței USR-PLUS. Cum afișajele de la Alexandria sunt păzite de cei care îl slujesc pe primarul Drăgușin pe banii noștri, un polițist local și-a intrat rapid în rol și l-a avertizat pe liderul PLUS că nu are ”poziție”. Pentru cei care sunt străini de legile inventate de Victor Drăgușin pentru a înlătura competitorii electorali, amintim că pesediștii de la Primăria Alexandria și-au făcut propriile reguli de afișaj electoral, născocind poziții pentru fiecare partid care vrea să-ți pună mesajul la panoul destinat propagandei în campanie.

Revenind la incidentul de astăzi, între Dacian Cioloș și polițistul local paznic de panou a urmat un dialog halucinant, în urma căruia agentul lui Drăgușin a concluzionat că președintele PLUS face bine ce face…

Polițist local: De la Poliția locală Alexandria sunt. Aveți poziție pentru panoul electoral?

Dacian Cioloș: Avem legea, care spune că la afișiere se pot pune afișe. Nu așa spune legea?

Polițist local: Da, dar la noi este o regulă…

Dacian Cioloș: Nu suntem în România?

Polițist local: Aveți poziția respectivă?

Dacian Cioloș: Legea spune că la panourile de afișaj puse de primării, partidele pot să pună afișe. Așa facem peste tot în țară, fără nimic altceva. E o lege, iar mai presus de lege nu există decât Constituția.

Polițist local: De acord cu dumneavoastră, respectăm legea.

Dacian Cioloș: Așa, o respectăm?

Polițist local: Da, o respectați, dar eu v-am întrebat de poziție pentru că toate afișele lipite au o poziție…

Dacian Cioloș: În lege nu scrie nimic de poziție, scrie doar că trebuie să punem afișele doar pe panourile asigurate de primării. Nu în altă parte. Și asta facem.

Polițist local: Da, v-am înțeles.

Dacian Cioloș: Și?

Polițist local: E bine ce faceți dumneavoastră.

Dacian Cioloș: A, mulțumesc!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Credeam ca Politia Locala din Bucuresti era cea mai imbecila dintre suratele ei…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*