Dacă mâine ar fi Evaluarea Națională, 60% dintre elevi ar promova la română și doar 26% la matematică

în Educatie

Inspectoratul Județean Teleorman a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII), desfășurată în perioada 5-7 martie.

Astfel, la simularea EN VIII, la limba și literatura română au fost înscriși 2.633 elevi, prezenți 2.483 elevi și 150 absenți. Au fost obținute 1.506 note mai mari sau egale cu 5 la această disciplină, corespunzând unei rate de promovare de 60,65%.

La disciplina matematică, s-au prezentat 2.475 elevi dintre care 660 elevi au obținut note mai mari sau egale cu 5, având o rată de promovare de 26,67% la nivelul județului. Atât la limba și literatura română cât și la matematică au fost obținute 3 note de 10.

La nivelul fiecărei unități de învățământ rezultatele vor fi analizate prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului. Reamintim că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupune acest examen, respectiv stabilirea și conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării performanțelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*