liberinteleorman.ro

Dacă mâine ar fi alegeri, 57% dintre teleormăneni ar vota PSD

27 octombrie 2018

Monica Vasilescu

Teleormanul rămâne roșu chiar și după doi ani de guvernare PSD (mai mult la TV). Procentele coreene încă sunt la modă în județul asistat social, conform unui sondaj telefonic comandat de ALDE Teleorman, pentru perioada 5-15 octombrie 2018, pe un eșantion de 977 de persoane.

Într-o conferință de presă prezidată de Cătălin Burcescu și Virgiliu Cocoșilă, a fost dată publicității cercetarea sociologică în scopul de a arăta că organizația ALDE este în creștere, cei doi preconizând că, până la următoarele alegeri, poate deveni a doua forță politică în Teleorman. Nu știm cum poate crește formațiunea lui Tăriceanu în Teleorman, având în vedere că stă în umbra PSD și se confundă cu ei, dar nu ar fi chiar imposibil să depășească PNL în județul în care liberalii se distrug singuri. Revenind la sondaj, în urma chestionării celor 977 de persoane, s-a constatat că 22% dintre cei întrebați au o părere bună despre Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman, 19% au aceeași părere despre Ică Calotă, președintele ALDE Teleorman, 13% au o părere bună despre Gabriel Florea, președintele PRU Teleorman, 12% au o părere bună despre Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, 7% despre Adrian Florescu, președitele PMP Teleorman, iar 6% au o părere bună despre Nicușor Lina, președintele USR Teleorman. În ceea ce privește procentele obținute de fiecare partid, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 57% dintre întrebați ar vota PSD, 17% ar alege PNL, 12% ar pune ștampila pe ALDE, 6% – USR, 3% – România Împreună, 3% – PMP, 2% – altul. Nici pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Teleorman lucrurile nu ar fi mult schimbate, în sensul în care, dacă duminică s-ar vota pentru președinția CJ, 56% ar alege PSD, 17% – PNL, 12% – ALDE, 7% – USR, 3% – PMP,  3% RO+, 1% altul.

P.S.: Sondajul a fost realizat de AVANGARDE, a lui Marius Pieleanu (pielea PSD).

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Masterat gratuit la „Universitatea Partidului” pentru consilierul-postac Cristiana Alcea

Următorul articol

Campionatul Național U 15 (2004-2006) fotbal feminin

Cele mai recente articole de Actualitate