liberinteleorman.ro

Curtea Supremă a amânat, din nou, cauza lui Dragnea

26 aprilie 2017

Monica Vasilescu

Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul privind angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman. La acest termen,  completul de judecată a respins cererile a patru inculpaţi din dosar, de a fi judecaţi prin procedură simplificată. Este vorba despre Ionel Marineci, Adriana Botorogeanu, Anisa Stoica și Gheorghe Nicuşor, care la precedentul termen au dorit să fie judecaţi prin procedura simplificată pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime. 

Ei şi-au recunoscut vinovăţia, dar preşedintele completului de judecată a respins cererile lor, astfel încât vor fi judecaţi prin procedura normală și vor beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei numai dacă cele declarate se adeveresc la finalul procesului. Următorul termen în proces a fost stabilit pentru data de 23 mai 2017.

Între timp, se așteaptă și pronunțarea Curții Constituționale a României, sesizată de Bombonica ex-Dragnea să explice sintagma prevăzută în Codul Penal la abuzul în serviciu, aceasta neînțelegând ce înseamnă că și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu ”în mod defectuos”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dănuț, copilul căzut ieri în fântănă, este în stare gravă

Următorul articol

Seară de dialoguri la Alexandria. Cotidianul & Fundația Alexandrion, despre presă și performanță în sport și business

Cele mai recente articole de Actualitatea politică