Curtea Supremă a amânat, din nou, cauza lui Dragnea

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul privind angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman. La acest termen,  completul de judecată a respins cererile a patru inculpaţi din dosar, de a fi judecaţi prin procedură simplificată. Este vorba despre Ionel Marineci, Adriana Botorogeanu, Anisa Stoica și Gheorghe Nicuşor, care la precedentul termen au dorit să fie judecaţi prin procedura simplificată pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime. 

Ei şi-au recunoscut vinovăţia, dar preşedintele completului de judecată a respins cererile lor, astfel încât vor fi judecaţi prin procedura normală și vor beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei numai dacă cele declarate se adeveresc la finalul procesului. Următorul termen în proces a fost stabilit pentru data de 23 mai 2017.

Între timp, se așteaptă și pronunțarea Curții Constituționale a României, sesizată de Bombonica ex-Dragnea să explice sintagma prevăzută în Codul Penal la abuzul în serviciu, aceasta neînțelegând ce înseamnă că și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu ”în mod defectuos”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*