liberinteleorman.ro

Curtea de Conturi acuză gașca de la Primăria Alexandria că a nu a utilizat corespunzător fondurile publice

Monica Vasilescu

primaria alexandria

Recent, instituția însărcinată cu cercetarea modului în care sunt cheltuiți banii publici, între altele, a dat iama în Primăria Alexandria și a depistat câteva lucruri în neregulă, atât în ceea ce privește cel mai discutat subiect al momentului – sportul, cât și unele lucrări publice.

În ceea ce privește sportul, în perioada 2012-2015, din bugetul municipiului Alexandria, au fost acordate, fără respectarea prevederilor legale, unor asociații sportive fără scop patrimonial, persoane juridice de drept privat, în baza unor contracte de asociere sau prin plata unor cotizații, finanțări nerambursabile în valoare totală de 5.478.429 lei, din care 1.415.000 lei în anul 2012 și 962.429 lei în anul 2015. Așa notează auditorii Camerei de Conturi Teleorman în raportul de audit financiar datat cu 3 iulie 2015. Cauzele care au condus la apariția deficiențelor constatate, spun oamenii de control, ar fi funcționarea defectuoasă a formelor de control intern și audit intern precum și exercitării unei activități necorespunzătoare de către managerul entității.

Nereguli sunt și la societățile din subordinea primăriei, cum ar fi SC Piețe și Târguri SRL sau Administrația Străzilor Construcții Edilitare SRL Alexandria. Despre acestea și altele, puteți citi în ediția tipărită a ziarului Liber în Teleorman, de luni, 10 august 2015, acolo unde vom prezenta, pe larg, rezultatele controlului efectuat de Camera de Conturi Teleorman.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Curtea de Conturi acuză gașca de la Primăria Alexandria că a nu a utilizat corespunzător fondurile publice pe Google.
    Se pare ca informatia dvs e foarte valoroasa, mai ales ca am mai gasit aici
    si despre ora, ora exacta,
    lucruri interesante si folositoare. Mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Spectacolul-lectură “Vanilla Skype” a adus sute de alexăndreni la Ideo Ideis

Următorul articol

Demersul răzvrăţiţilor din PNL a eşuat. Pîrvulescu rămâne în fruntea organizaţiei

Cele mai recente articole de Actualitate