Curtea de Apel București va fi condusă de fosta șefă a Tribunalului Teleorman

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Luminița Criștiu-Ninu, fostă șefă a Tribunalului Teleorman, este propunerea Liei Savonea pentru funcția de președinte al Curții de Apel București, după ce postul a fost eliberat de judecătorul Elisabeta Roșu. Interesant este faptul că judecătoarea Luminița Criștiu-Ninu, fost președinte și vicepreședinte al Tribunalului Teleorman, este căsătorită, culmea, cu un consilier din cadrul Consiliului Județean Teleorman. Aceasta apare și în fotografii mai vechi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Teleorman, alături de Liviu Dragnea. Pe de altă parte, prezența ei la ședință era obligatorie, fiind necesară în contextul validării mandatului de președinte al Consiliului Județean Teleorman al lui Adrian Gâdea.

Ioan-Răzvan Criștiu Ninu figurează, potrivit declarației de avere, în funcția de consilier în cadrul Consiliul Județean Teleorman, locul său de proveniență fiind orașul Roșiorii de Vede. Tot din declarația de avere deducem că personajul e unul suficient de bogat, așa cum se cuvine unui soț de judecător. Acesta susține că are apartament, casă, anexă, trei autoturisme și depozite bancare. Din funcția de consilier în Consiliul Județean, soțul judecătoarei încasează 46.915 lei pe an și din poziția de expert evaluator 65.000 lei pe an. Salariul judecătorului Luminița Criștiu Ninu la Curtea de Apel, unde acum ocupă poziția de vicepreședinte, este mult mai mare, el ridicându-se la 216.688 lei pe an.

Numirea Luminiței Criștiu Ninu în funcția de președinte al Curții de Apel București la fi dezbătută într-o ședință programată pe data de 2 iulie.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*