Cursuri de calificare pentru persoanele din mediul rural

în Actualitate

Monica Vasilescu

Restaurantul ONIX din municipproiect 2 (1)iul Alexandria a găzduit, joi, lansarea proiectului ”Mediul rural transformat pentru viitor”, realizat din fonduri structurale prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013, Axa Prioritară 5: Promovarea măsurilor active de ocupare.

Persoanele direct interesate, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrațiilor publice locale din județ, alături de partenerii din proiect: Asociația ACOM, reprezentată de Marin Țole, Asociația ”Peoples in difficulty”, reprezentată de Andreea Zamșa și SC B IQ Consulting SRproiect 2 (2)L, reprezentată de Ion Coman, și-au dat întâlnire în locația amintită pentru a lua parte la prezentarea activităților din cadrul proiectului. Conferința de lansare a fost susținută de managerul de proiect Silvia Păun.

De la aceasta am aflat că, pe o perioadă de 10 luni, 26 februarie – 24 decembrie 2015, reprezentanții proiectului își propun consilierea și orientarea profesională, prin cursuri de specializare/calificare, a unui grup țintă. Meseriile în care pot fi calificați cei interesați sunt: inspector resurse umane, inproiect 2 (3)spector sănătate și securitate în muncă, operator introducere, validare și prelucrare date, îngrijitor bătrâni la domiciliu, ospătar/chelner, lucrător în comerț, frizer, manichiurist/pedichiurist. De menționat este și faptul că toate aceste cursuri sunt gratuite și, în plus, au în spate și o motivație financiară, așa încât, cei care vor promova examenul de final vor primi o indemnizație. Persoanele interesate pot afla mai multe pe site-ul asociației care se ocupă de implementarea proiectului: www.adecvar.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*