liberinteleorman.ro

Curățenie la Ștrand Vedea pe 30.000 de euro. ADP are 12 șefi și renunță la măturat

Advertisement

La început de an 2023, Administrația Domeniului Public Alexandria s-a gândit să mai reducă din activități și să plătească o altă instituție din subordinea Consiliului Local Alexandria pentru a presta curățenia în locul ei.

Instituția condusă de Mioara Toțe externalizează câteva servicii de curățenie, cu toate că Administrația Domeniului Public ar trebui să se preocupe cu astfel de activităţi edilitar-gospodăreşti şi acţiuni de utilitate şi interes public local, însă resursele umane sunt reprezentate mai mult din directori, iar aceștia nu mătură. 12 șefi, mai exact, are ADP Alexandria în prezent, conform schemei de personal.

158.827,68 lei costă „afacerea” pe un an, adică 32.211,35 euro. Banii se duc la SC TR ADMINISTRARE IMOBILE SRL, o societate cu principal obiect de activitate administrarea imobilelor, care are încheiate contracte de prestări servicii pentru 42 de condominii din municipiul Alexandria cu peste 4.200 de apartamente, pentru care asigură activități de administrare tehnică, contabilă și casierie.

De acești bani, Administrare Imobile va presta servicii de curățenie după cum urmează: 4 persoane/lună, în perioada 01.01.2023-31.12.2023. Operaniuni: curatirea, igienizarea si dezinfectia grupurilor sanitare; colectarea deseurilor solide, maturarea aleilor si a curtilor sediilor si transportarea pubelelor pentru gunoi la locul de ridicare al acestora de catre operatorul de salubritate; stergerea periodica a geamurilor de cate ori este nevoie precum si evacuarea deseurilor, gunoiului din zonele de birouri si zonele de curatenie; maturarea tuturor spatiilor interioare si exterioare Strand Vedea si ale Grupului Sanitar str. Dunarii, nr. 139; curatarea prin spalare periodica si zilnica (dupa caz) a pardoselilor interioare si exterioare; curatarea zilnica/periodica a obiectelor sanitare, mobilier, tamplarie interioara si exterioara; igienizarea grupurilor sanitare si a toaletelor ecologice amplasate in cadrul bazei de agrement; curatarea/spalarea sezlongurilor si a saltelelor acestora, a mobilierului de plaja si/sau urban; curatarea prin spalare a echipamentelor locurilor de joaca sau cu destinatie recreativa (strand si padure); strangerea si colectarea resturilor vegetale aflate pe alei si rezultate in urma activitatii de tundere/toaletare vegetatie. Materialele de curatenie (detergenti, dezinfectanti, odorizante), hartia igienica, sacii menajeri, echipamentele necesare desfasurarii activitatii de curatenie (maturi, mopuri, galeti, utilaje) si alte materiale necesare in functie de necesitatile constatate, vor fi asigurate de benefiaiar, conform SICAP.

Serviciile se vor presta la Complexul de odihnă și recreere Ștrand Vedea, Grup sanitar public din strada Dunării nr. 139, toalete publice Parc Pădurea Vedea.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primele date oficiale de la recensământ: Teleorman a pierdut 56.000 de persoane

Următorul articol

ISU Teleorman a intervenit la 135 evenimente în perioada 31 decembrie – 03 ianuarie

Cele mai recente articole de Actualitate