liberinteleorman.ro

Cum va spune „Excelentule” PNEUMOFTIZIOLOGIE într-o limbă de circulație internațională?

1 noiembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Dacă ne întrebați cine e „Excelentule”, înseamnă că n-ați prea trecut prin Teleorman. Iar textul acesta este doar pentru cunoscători. În caz că mai aveți nevoie, totuși, de un indiciu, vă vom spune că județul Teleorman a avut un „suptrefect”. Sau, cel puțin, așa credea el prin declarații și hârtii, că se numește funcția pe care o deținea. Gata, nu vă mai fierbem! Vorbim despre Florică Mara. Om de afaceri foarte potent, folosit de partide în toate sensurile, dar mai mult în acelea care conțin multe zerouri în coadă, Florică Mara nu a mai scos de ceva timp capul prin lume. Oricum, pe vremea când făcea asta, dădea subiecte și presei naționale, nu doar celei locale. Și cine e interesat, poate să caute emisiunea TV în cadrul căreia Florică Mara a încercat de (prea) multe ori să spună un amărât de cuvânt: PNEUMOFTIZIOLOGIE. Oricum, n-are motive să se simtă complexat din cauza asta, că nici Dănuț Cristescu nu știe să pronunțe cuvântul buclucaș.

Dar Florică Mara chiar e un personaj. De aceea, considerăm că nu ne putem adresa cu mai puțin de „Excelentule”, când vine vorba despre el, pentru că singur și-a definit nivelul la care excelează. Și da, în mod normal, l-am fi lăsat în liniștea lui, în care pune ban peste ban din arenzi și afaceri ca să-i dea pe la partide. Dar el a insistat să ni-l amintim. Pentru că circulă vorba prin târg și nu numai… că Florică Mara ar putea fi candidat din partea PNL Teleorman la europarlamentare. Noi, cei care am inhalat gaze lacrimogene din cauza unei clase politice viciate și analfabete, nu prea ne-am imaginat că facem sacrificiul pentru europarlamentari precum Florică Mara. E drept că ar mai fi și alte variante, la care PNL Teleorman se gândește, dar e cert că astăzi Ludovic Orban a venit în Teleorman ca să ia la cunoștință despre planurile partidului pentru alegerile cele mai apropiate. Și a aflat că pe masa discuțiilor stau Florică Mara și Mihail Cojocaru. Adică un afacerist cu grave carențe culturale și un primar de comună (acesta din urmă cel puțin bea cafeaua cu frișcă). Nu, că e bine! Până la urmă, ce altceva a produs societatea, astfel încât PNL să vină cu vreun Brătianu modern?

Și totuși… în aceste condiții… avem și noi o curiozitate: oare cum va spune „Excelentule” PNEUMOFTIZIOLOGIE într-o limbă de circulație internațională? Serios! Noi abia așteptăm să-l vedem europarlamentar, chiar dacă momentan nici președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, nu știe nimic la nivel declarativ despre intențiile lui Florică Mara. Nu-i nimic! De surprize ca asta aveam nevoie! Că doar pentru Florică Mara încercăm noi să scăpăm de Dragnea! Și pentru a auzi cum sună PNEUMOFTIZIOLOGIE în Parlamentul European. Ura!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Educație din inimă la Grădinița cu PN Nr. 3 Alexandria

Următorul articol

Documente incendiare care demonstrează legătura lui Dragnea cu Teldrum au fost găsite de un teleormănean într-o servietă

Cele mai recente articole de Actualitatea politică