liberinteleorman.ro

Cum și de ce a dispărut medicul stomatolog Cosmin Doscan din ancheta angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman?

Monica Vasilescu

Angajările fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman au fost cât se poate de reale, banii luați de la stat au fost reali, la fel și oamenii care au ocupat acele posturi. Din neglijență, însă, ori vreo intenție ascunsă pe care nu am reușit până acum s-o lămurim, un angajat fictiv (așa au fost numiți cei care au lucrat la PSD și au luat bani de la stat) s-a ”pierdut” pe drum. Pe lângă Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu, cele două angajate care sunt acum parte dintr-un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, a mai existat o persoană pe care procurorii au nominalizat-o la începutul anchetei de la Protecția Copilului Teleorman, dar care, ulterior, a dispărut din atenția mass-media și din verificările anchetatorilor. Este vorba despre medicul stomatolog Cosmin Doscan, ginerele medicului Nicolae Bulumac, fost director la Căminul de Bătrâni din Cervenia, cunoscut ca având relații de strânsă prietenie cu Floarea Alesu. Din informațiile noastre, acesta figura, de asemenea, ca angajat al DGASPC Teleorman, dar avea cabinetul stomatologic la Cervenia și, în perioada cercetată de procurorii DNA, niciun copil de la DGASPC nu a beneficiat de serviciile stomatologului Cosmin Doscan.

Desigur, oficialii instituției care se ocupă cu protecția copiilor, condusă acum de Florinel Dragomirescu, neagă faptul că aceste situații ar fi veridice, însă sursele noastre confirmă că acestuia i s-au semnat pontajele, fără a lucra efectiv, chiar și în perioada desfășurării procesului în instanță, până în luna ianuarie a acestui an, când înțelegem că a demisionat. De ce a încetat Cosmin Doscan  raporturile de muncă nu știm, pentru că actuala conducere de la DGASPC se prevalează de confidențialitate și de Codul Muncii și nu ne-a spus nici ce servicii a oferit medicul pe bani publici, într-o instituție publică, aceste date fiind posibile numai cu acordul pacienților. Pacienți care sunt minori și care nu pot fi chestionați fără un adult în preajmă. Și uite așa ne învârtim într-un cerc plin de vicii și nereguli pe care nu le vom putea dovedi vreodată cu documente oficiale, pentru că transparența în instituțiile din Teleorman e precum voalul islamic. Și, pentru a observa cât e vălul de gros, la finalul răspunsului în baza Legii nr. 544/2001, pe care Direcția condusă de directorul general Florinel Dragomirescu ni l-a trimis, la solicitarea noastră, ni se comunică faptul că, ”în evidențele DGASPC Teleorman nu există documente din care să reiasă că medicul stomatolog Doscan Cosmin nu a respectat programul de lucru și nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu”.  Nouă ne spuneți, domnul director?! Sigur că nu există documente care să arate nemunca, pentru că de asta s-au ocupat toți aceia care acum fac obiectul unui proces în instanță. Toți cei care vor plăti, poate cu libertatea, fiindcă au semnat niște pontaje pentru a acoperi lipsa de la serviciu a celor ”acoperiți” și au construit povestea care stă la baza angajărilor infracționale de la Protecția Copilului Teleorman. Da. Infracționale. Iar ele se vor dovedi cândva. Chiar dacă nu în timpul judecății făcută acum la Înalta Curte…  judecătorul Ștefan Pistol știe de ce.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tatiana Sandu își apără pesediștii la CNCD

Următorul articol

Parada Europei – pretextul unei afaceri pe bani publici în Teleorman, la inițiativa lui Dragnea

Cele mai recente articole de Dezvăluiri