liberinteleorman.ro

Cum și-au bătut joc de Moromeții la Alexandria…

Monica Vasilescu

Astăzi, alexăndrenii ar fi trebuit să vizioneze cel mai așteptat film românesc al anului, unul foarte bun și cu o distribuție extraordinară – Moromeții 2. Multă lume s-a grăbit să cumpere biletele puse în vânzare la filmul care s-a realizat în Teleorman, după 30 de ani de la prima peliculă, casa fiind închisă încă de luni. Pe cât de mare a fost așteptarea, cam atât a fost și dezamăgirea pentru unii iubitori de film, care s-au văzut nevoiți să părăsească sala în primele minute de rulare. De ce s-a întâmplat asta, a povestit un participant, imediat după ce a ieșit de la film: “Alexandria, 07.11.2018, un eveniment inedit, proiecția peliculei Moromeții 2. Sala Polivalentă. Plină la refuz. Momentul începerii se amână cu 15 minute pentru a putea intra în sală toți cei ce aveau bilete și datorită afluenței nu reușiseră.
Incepe! Nu, trebuie ca domnul viceprimar să ne adreseze câteva cuvinte. Pănă la urmă începe. Dar… ce e asta? Sonorizarea sub orice critică. Oamenii încep să protesteze. După 7-8 minute de chin încep să plece. Am plecat și noi. Alexandria, un municipiu reședință de județ care nu are cinematograf, nu are teatru, filarmonică sau măcar o sală de casă de culură a sindicatelor…. În 2018, la 11 ani de la intrarea în UE iar autoritățile locale sunt cam aceleași de prea mulți ani și ar trebui să fi rezolvat aceste probleme. Sau poate nu se văd de la înălțimile funcțiilor lor.”

Ce spune Primăria Aexandria: ”În aceasta seara la Sala Polivalenta ar fi trebuit sa aibă loc proiecția în avanpremieră a filmului Moromeții 2. Evenimentul a fost atât de așteptat încât a umplut toată sala. Oamenii au venit să vizioneze filmul și o mare parte au plecat dezamăgiți. Firma care organizează turneul național de promovare și care nu are legătura cu Primăria Municipiului Alexandria a “omis” sa verifice condițiile de sonorizare și așa s-a ajuns la o situație extrem de neplăcuta.
Având in vedere ca filmul va fi proiectat in cinematografe începând cu data de 14 noiembrie vă așteptăm la film, in incinta Casei de Cultura, in condiții normale de vizionare.”

Minuni de ar fi făcut organizatorii și tot nu ar fi reușit să scoată un sunet bun într-o sală polivalentă. Iar condiții normale de vizionare înseamnă, în opinia celor de la primărie, 3D. Totuși, de ce a trebuit viceprimarul să se bage în seamă pe munca grea a unor oameni minunați… nu știm. Știm doar că suntem la mâna unor umbre ale unor indivizi, care ne conduc pe zi ce trece în întunericul lor mintal. Din lipsa lor de cultură și, prin consecință, nimicul infrastructural, mulți au crezut că Sala Sporturilor poate fi ușor transformată în cinema. De ani mulți Casa de Cultură stă închisă, tot de atât de mult timp cel mai mare festival de teatru tânăr din țară – Ideo Ideis – se desfășoară în cort, iar concertele de filarmonică (extrem de rare) se țin la Universitatea Valahia. Că în acest oraș capitală de județ nu există o sală în care să se poată desfășura în condiții decente un act cultural. Dar nu-i e nimănui din conducere rușine cu asta. Altfel, ar băga capul în pământ, nu l-ar scoate pe la toate evenimentele altora să mai și semnalizeze că sunt ca niște purici pe lângă girafe…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Deputatul Mara Calista, lege pentru protecția și promovarea drepturilor copilului

Următorul articol

Anghel Gică, viceprimarul Alexandriei care l-a amenințat pe posesorul plăcuței suedeze, dă explicații la CNCD: „Când a spus M…E PSD, a spus inclusiv mie, ca membru de partid!”

Cele mai recente articole de Actualitate