liberinteleorman.ro

Cum și-a pus Teldrumul Pene?

10 noiembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Teldrum nu este o afacere în sine. E mult mai mult de atât. E matca mai multor afaceri locale, plasate strategic pe numele loialilor de serviciu, din care se hrănesc multe guri. Și frați, și surori, și părinți, și amante, și cumnați, și prieteni. Toată lumea eficientă pentru partidul unic al Teleormanului a reușit să beneficieze, într-un fel sau altul, de banii noștri. Ca să înțelegi Teldrum, trebuie să înțelegi și Agrotrust, și Ludikon System SRL, și 3T Construct SRL, și Dinamic Intelligent Team SRL, și Ferma Dona, și Hotelul Turris și tot așa.

Abia când toate tranzacțiile dintre aceste firme (și altele ca ele) și Teldrum vor fi incluse într-o rețea unitară, vom ști cu certitudine cum a funcționat grupul infracțional organizat care a reușit să transforme atât banii europeni, cât și fondurile guvernamentale și locale în lux personal. Dar asta ar trebui să cadă în sarcina procurorilor, de principiu. Apariția în spațiul public a documentelor din computerul Nicoletei Pene, directorul economic de la Teldrum, a atras atenția asupra felului în care banii s-au făcut în Teleorman pe bază de încredere. Și ce raporturi îți asigură o mai mare cantitate și calitate a loialității decât cele personale? Așa că Nicoleta Pene nu e relevantă prin prisma stilului ei discutabil de viață, care nu ne prea privește, de fapt, ci prin prisma câștigurilor pe care le-a obținut din bani publici, o dată ce a devenit parte a rețelei despre care discutăm.

Bunăstarea personală a Nicoletei Pene a început pe vremea când l-a cunoscut pe Petre Pitiș și acesta i-a acordat atenția pe care tânăra o anticipa. A devenit astfel om de bază la Teldrum, fiind, în principiu persoana care se ocupa cu combinațiile și permutările eficiente pentru o mai bună căpușare a banului public de către Teldrum.

Anii cu banii

Anii 2014 și 2015 au fost, însă, anii cu adevărat mulțumitori pentru Nicoleta Pene. Inițial, Pitiș s-a gândit că Nicoleta nu poate fi ținută toată viața în biroul obscur al sediului Teldrum și i-a dat o posibilitate de ieșire de acolo. Numele acestei șanse a fost 3T Construct SRL, cu sediul… în județul Neamț. Compania în cauză, supranumită și „Teldrum de Neamț”, a fost înființată în anul 2007 de frații Tămășanu, având ca obiect de activitate „construcții clădiri și lucrări de geniu”.  Din 2007 până în 2010, compania n-a avut activitate și nici n-a părut a fi interesată de astfel de detalii.

Dar lucrurile au început să se schimbe, după ce, în anul 2010, Teldrum a cumpărat compania și a dus-o pe culmile succesului, dovedindu-se a fi una dintre cele mai profitabile firme din țară, potrivit Topului Firmelor. Practic, contractele au început să curgă, ajungându-se ca în anul 2013, firma să aibă o cifră de afaceri de peste 32 milioane de lei. După ce a bifat acest succes, realizat, desigur, prin implicarea lui Petre Pitiș, acesta s-a hotărât să i-o dea în dar celei care îi scrisese pentru atâta vreme agenda. Așa că în anul următor, în urma unei Adunări Generale a Asociaților, Nicoleta Pene a devenit deținătoarea a 80% din capitalul 3 T Construct. Peste numai trei ani, adică în 2017, firma din Neamț intra în insolvență. Dar începea să crească alta. Din Teleorman. Tot cu pene…

De data aceasta vorbim despre penele protectoare ale mamei Nicoletei, Florența Biolan. Practic, împreună cu Dan Bărcaru, cumnatul lui Petre Pitiș, mama Nicoletei a pus bazele unui nou puișor de Teldrum. Societatea, botezată neinspirat Dinamic Intelligent Team SA, a cumpărat în mod serios de la Teldrum în anii 2016 – 2017, ceea ce se și vede în creșterea cifrei de afaceri în perioada cu pricina. Atunci pare să fi fost perioada de vârf a afacerii de familie a Nicoletei Pene și a lui Petre Pitiș, despre care se vede că s-au unit și simbolic, în cel mai puternic mod cu putință: prin bani.

Dan Bărcaru, fratele Danei Pitiș, are, la rândul lui, un întreg portofoliu de firme, unele mai profitabile, altele doar făcute așa, în caz că are Pitiș nevoie de ceva. Și vorbim aici de Euro Power Construct SRL, Dunărica Impex SRL, Project Urban Holding SRL și Interfrigo Logistics SRL. Era, deci, necesar ca fratele soției lui Pitiș și mama Nicoletei Pene să fie legați printr-o afacere, care să consfințească buna relație dintre Petre și Nicoleta. O relație irelevantă public, dar importantă de știut, în ideea în care explică loialitatea acestor oameni, cărora li s-a dat șansa de a se hrăni din Teldrum. Și de a deveni, cu sau fără voia lor, pioni într-un război mult mai mare decât își pot imagina acum.

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Referendum cu protocol de lux în Teleorman. ”Masa și dansul” au costat 10.000 euro

Următorul articol

Întâlnire transnațională în cadrul proiectului PEACE WITH ICT, proiect finanțat prin programul Erasmus+

Cele mai recente articole de Din culisele politice