Monica Vasilescu
Probabil, așa s-au întrebat cei care au instituit regulamentele Prefecturii Teleorman, vârând între activități întâlniri lunare cu directorii de instituții deconcentrate, a căror muncă este făcută publică dinainte. În fapt, pentru cei care nu știu, managerii de instituții trebuie să vină, lună de lună, în fața prefectului, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu, pentru a asista sau a prezenta un raport de activitate. Problema e că, la Teleorman, rapoartele tuturor conducătorilor de unități sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului cu două zile înainte de reuniunea ”în plen”, drept pentru care citirea în ședința Colegiului prefectural este egală cu zero. Spunem asta pentru că aceia care sunt interesați, studiază problematica în orice împrejurare, nu au nevoie neapărat de un cadru oficial. Mai ales că unele rapoarte cuprind cifre și termeni specifici, pe care nu-i pricepe toată lumea. În plus, mulți dintre participanți nici nu-și ascultă colegii, iar informațiile trec pe lângă ei, precum trecea Schumacher pe pista de raliu.
Pe de altă parte, de o vreme, întâlnirile constituie un prilej pentru prefectul Carmen Daniela Dan de ”a-i trage de urechi” pe cei care întârzie, nu vin la colegiu sau le sună telefonul în timpul lucrului. Fapt care, din nou, demonstrează lipsa de respect pe care oameni considerați a fi capabili să conducă o instituție, adică să ia decizii importante și să coordoneze persoane din subordine, o au pentru o astfel de reuniune.
Astăzi, de exemplu, în Colegiul prefectural a fost prezentată o situație privind programele naționale de sănătate finanțate în 2015 prin FNUASS, lecturată de către Nicușor Tița, director al Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, un raport privind finalizarea campaniei agricole, citit de către Elena Ilie, șef serviciu la Direcția Agricolă Teleorman, o informare despre biodiversitate: Rețeaua Natura 2000, prezentată de Ion Rădulescu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman. Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea prevenirii incendiilor pe timpul sezonului canicular și secetos, prezentat de prefectul Carmen Daniela Dan. Lucruri extrem de utile, care nu au răzbit la prea multă lume. Singurul lucru cu adevărat interesant și util, dacă el se concretizează, este îndemnul prefectului făcut către Direcția Agricolă Teleorman, de a găsi soluții pentru ca bătrânele din piață care vând trei legături de leuștean să nu mai fie trimise acasă. Daniela Carmen Dan a sugerat să li se explice băbuțelor, pe înțelesul fiecăreia, că procedura de obținerea a unui certificat de producător nu este greoaie, iar în felul acesta beneficiile vor fi de mai multe părți. Pe ele nu le va mai goni nimeni din piață, iar consumatorii vor avea posibilitatea să cumpere produse autohtone direct de la sursă. Așteptăm rezultatele, fiindcă fără ele… se pierde timpul în Colegiul prefectural, iar unii dintre noi vor doar să-l câștige.
ala de langa duamna cini e? ce mamuti avem in functii, dumane freste!
Langa doamna Prefect sta, domnul Subprefect Alexandru Razvan Ceciu.( p.s inainte sa ii jignim pe altii ar trebui in primul rand sa fim mai sus decat ei dpdv profesional, si nu numai, si in al doilea rand esential ar fi sa stim sa scriem corect!)
Greu, greu trebuie sa fie sa mergi pe stada fara creier.Nu, pe bune acum, te doare ma golul ala ce tine loc de creier? poate ma iau dupa tine, si ti zic spinoasa Nu esti nici de clasa a patra dar sa mai iei vreun zece la vreun examen sustinut pentru inaltii demnitari, asa cum a luat maimutoiul ala , zic si eu! E, asta asa, ca sa stii si tu de ce sta in prima banca. :))
Mamut, nu maimutoi, zici aaaaaaa?? Nu de alta dar m-au usturat rau ochii citind „Duuuuuuuaaaamneee” fereste-o p-asta………opreste-o „Duuuamne” din scris!