liberinteleorman.ro

Cum au băgat finii lui Drăgușin ghearele în bugetul local. Cristina și Octavian Teodorescu se completează perfect pe banii noștri…

Carmen Dumitrescu

În materie de mâncat bani publici nu există o rețetă a succesului ideală. Și totuși sunt unii care par a o fi descoperit pe cea mai simplă. Atât de simplă, încât nouă ni se pare de-a dreptul stupidă și ne întrebăm de ce dorm instituțiile statului în  materie de incompatibilități în administrația publică și așteaptă să le servim noi pe tavă răspunsul la întrebarea: „Cine sunt cei care se iubesc, beau și fac pe deștepții pe banii noștri?”

Povestea ce urmează este una construită parcă în mintea unei persoane cu handicap, căci aici nu vorbim despre inginerii, despre scheme ale furtului, despre ciupit din banul public într-un mod discret, ci despre o manevră nesimțită, care ne insultă pe fiecare dintre noi. Iată cum au stat lucrurile: o individă care a lucrat un timp la un post local de radio a reușit să obțină o notă de trecere la un concurs pentru ocuparea postului de consilier pe probleme de mass-media al primarului Victor Drăgușin. La ceva vreme după, respectiva și-a găsit și o pereche, în persoana unui tânăr despre care unii spun că ar fi destul de inteligent. Noi nu confirmăm asta, pentru că nu-l cunoaștem și văzând în ce s-a băgat, ne așteptăm să ne confirme oamenii legii dacă măcar justifică inteligent manevrele pe care le-a făcut.

Ei bine, noua consilieră a primarului, pe numele ei de atunci Cristina Tănase, a făcut tot posibilul să se vâre pe sub pielea primarului Drăgușin, obiectiv pe care l-a și atins în scurt timp, având în vedere afinitatea primarului pentru limbile lungi. În consecință, primarul a luat decizia de a o cununa pe această Cristina Tănase cu prietenul ei de la acea vreme, Octavian Teodorescu. Din clipa aceea, în noua familie Teodorescu a început să se reverse banul public. Asta s-a întâmplat potrivit unui calcul simplu și total incompatibil cu moralitatea și legalitatea, căci Octavian era proprietarul unei firme, pe numele ei ROADVERTISING SRL, al cărei obiect de activitate e acela de a asigura Servicii de Reprezentare Media. Ce coincidență! În timp ce soția era consilier pe probleme de Media pentru primarul municipiului Alexandria, soțul începea să emită contracte de prestări servicii pe reprezentare media cu Primăria Alexandria. Deci, practic, cei doi au găsit calea cea mai bună de a se completa perfect pe banii noștri.

Obrazul gros cu cheltuială se ține!

Am solicitat, în baza legii 544, Primăriei Alexandria o listă a contractelor pe care instituția le-a semnat de-a lungul vremii cu firma finului Octavian. În loc să ne furnizeze lista detaliată a contractelor, așa cum e normal să procedeze o instituție publică care ne cheltuie banii, primăria transmite un răspuns lapidar, în care ne informează că S.C. ROADVERTISING SRL a avut contracte cu instituția publică doar până în anul 2013, acestea însumând o valoare totală de 326468,87 lei. Noi am auzit că firma lui Octavian încă mai prestează pe banii noștri la instituția în care lucrează soția, însă chiar dacă lucrurile ar sta așa cum le declară Drăgușin, problema e aceeași, căci fina Cristina era și în perioada aceea angajată a instituției.

Și ca să fie schema succesului completă, partea cu adevărat frumoasă e aceea că cifra de afaceri a firmei finului Octavian se ridica în 2015 la valoarea de 312917, adică puțin sub valoarea contractelor pe care le-a încheiat cu municipalitatea până în anul 2013. De aici înțelegem că firma finului Octavian trăiește și face profit strict din bani publici, în baza relației de succes a soției sale cu primarul Alexandriei. Frumos, nu?

Dar frumosul nu se oprește aici! Pentru că fina Cristina câștiga prea puțin în calitate de consilier de imagine al primarului (între noi fie vorba, numai imagine nu i-a făcut Cristina lui Drăgușin, dar fiecare doarme după cum își așterne!), aceasta a solicitat mutarea ei la Poliția Locală, unde putea beneficia și de …. norma de hrană. Înțelegem, așadar, că obrazul gros cu cheltuială se ține și că Drăgușin e în stare să se compromită total pentru niște oameni care l-au folosit într-un mare fel, lucru vizibil din orice perspectivă ai alege să privești situația.

Acum noi nu de mila lui Drăgușin plângem, căci faptul că se înconjoară de profitori e probabil parte din karma lui, dar ne îngrijorăm pentru banii noștri care hrănesc, se pare, aviditatea unei familii, care și-a făcut din primărie sursa principală de venit și de profit. Nu mai adăugăm și faptul că Cristina Teodorescu, om care poartă mesajul primarului în media, se pricepe și la intrigi, și la bârfe, și la dat colegii afară, și la înjurat presa, așadar vorbim despre o persoană cu multiple calificări. Dar, dincolo de toate acestea, nouă ne este foarte clar că rețeta succesului la Primăria Alexandria este să faci cumva să te înrudești cu primarul. Căci numai așa ajungi să câștigi bani frumoși și de la stat, și de la privat fără să faci altceva decât să stai la bârfă cu șeful instituției. Frumos, nu?

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Legături compromițătoare între Salcia și TelDrum. Firma VIP a girat aprobarea contractării unei facilități de credit de tip investment în valoare de 1.570.000,00 lei

Următorul articol

Lanțul slăbiciunilor în gestionarea gunoaielor! Consiliul Județean Teleorman a dat în judecată Polaris și vrea despăgubiri

Cele mai recente articole de Actualitatea politică