liberinteleorman.ro

”Cum am învățat să conduc”, la Alexandria

3 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

cum am invatat sa conducPrimul spectacol din cadrul Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis a putut fi urmărit, duminică seara, la Casa de Cultură din Alexandria. Piesa ”Cum am învățat să conduc” a strâns destui adepți ai teatrului de bună calitate, mai ales că pe scenă și-au desfășurat actul actori importanți ai Teatrului de Comedie.

Textul montat de regizorul Eugen Gyemant este un fel de analiză psihologică a imposibilei iubiri dintre nepoată și unchi, interzisă moral, în jurul căreia derulează relații superficial compuse cu familia.

Pe scurt, Mititica (Ioana Anastasia Anton) şi unchiul Peck (Şerban Pavlu) se întâlnesc în secret. Sunt condamnaţi să trăiască o relație interzisă pornită din trăiri inadecvate. Familia puştoaicei este disfuncţională, justificând într-o oarecare măsură rebeliunea Mititicăi. Nu-i uşor să fii ţinta aluziilor indecente ale bunicului (Alexandru Conovaru) sau întruchiparea regretelor din trecut ale mamei semi-alcoolice (Smaranda Caragea).

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Trupa Arhaic şi Nae Lina ne invită la “Seara Menestrelilor”

Următorul articol

Promoție nouă la Poliția din Teleorman

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,