liberinteleorman.ro

Cum ajung oamenii lui Dragnea din poliție afaceriști prosperi? Fostul adjunct al poliției din Teleorman pocnește artificii pe bani mulți și publici…

2 ianuarie 2018

Carmen Dumitrescu

Numele Stănimir spune multe atât celor care trăiesc în Teleorman, cât și celor din afara județului. Asta pentru că fostul inspector adjunct al Poliției Județene a mai ținut capul de afiș în scandaluri în care a fost implicat, la vremea aceea, și Liviu Dragnea. Un scurt exercițiu de memorie ne va ajuta să-l revedem pe Emil Stănimir agitat și speriat de faptul că toată lumea a aflat de diploma lui falsă, pe care și-a câștigat-o în echipă cu Liviu Dragnea și cu Bombonica. Cei care nu au memoria scurtă își vor aminti, probabil, de faptul că turneanul Emil Stănimir a devenit cunoscut publicului în scandalul diplomelor false de la cele două universități din Alexandria: Universitatea Alexandru Ghica și Universitatea Europa Ecor. Cele două instituții de învățământ superior nu au deținut niciodată atestate sau autorizații de funcționare, chiar dacă ele au dat țării studenți pe bandă rulantă, fără că Ministerul Educației să fi știut vreodată, cel puțin declarativ, că asta se întâmpla la Alexandria.

Se pare că obținerea unui dosar de absolvire era condiționată de suma de 3000 – 3500 de euro, iar în schimbul acestor bani, grupul infracțional organizat acolo reușea să întocmească dosarul solicitat, fără ca solicitantul să participe la vreun curs sau la vreun examen și chiar fără ca acesta să aștepte trei ani, pentru a se vedea cu diploma la purtător. Sună interesant? Ei bine, mai interesant e faptul că Liviu Dragnea și omul lui din Poliție, Emil Stănimir, au fost, la momentul acela, absolvenții acestor „școli de învățământ superior”. Părerea noastră e că se vede superioritatea acestor școli, numai ascultându-i vorbind pe Dragnea și pe Stănimir.

Dar, revenind în vremurile noastre, ziarul Liber în Teleorman a descoperit faptul că la Zimnicea a explodat, la acest final de an, în cinstea trecerii dintre an, material pirotehnic foarte scump. Asta ne-a atras atenția, pentru că am observat că Primăria Zimnicea a aprobat, la licitație, prețul maximal stabilit unei firme nou înființate: Sky Spark Consulting SRL. Fenomenul ne-a mirat, în ideea în care noi cunoaștem firmele abonate la banii publici și acest nume nu ne spunea absolut nimic. Dar pentru că zimnicenii păreau nemulțumiți de calitatea focului de artificii din acest an și pentru că prețul artificiilor ni s-a părut și nouă piperat, în speță 15.000 de lei, am început să săpăm în istoricul scurt al acestei firme, pentru a vedea cui aparține. Când colo, surpriza ne-a lăsat fără grai, căci am constatat că administratorul firmei este Ginel Stănimir, polițist și el, dar mai ales frate al fostului adjunct al poliției județene și acționar cu 50% din capital este nimeni altul decât Emil Stănimir, omul lui Dragnea din poliție și fost adjunct al Inspectoratului de Poliție Teleorman! Povestea pare simplă și, din păcate, chiar e: după ce vreme de o întreagă carieră, Emil Stănimir s-a bucurat de protecția lui Dragnea, având grijă, la rândul său, să nu-l deranjeze prea des pe adevăratul lui șef, după ce și-a luat diplome false, dar a rămas pe cai mari într-o instituție a dreptății, siguranței și adevărului, polițistul s-a pensionat vara trecută și, devenind tânăr pensionar de lux, a decis că e păcat să nu facă și el bani din afaceri cu statul.

De aceea, și-a deschis împreună cu fratele lui (tot om al legii) în luna septembrie a anului trecut o firmă de inginerie și consultață tehnică, pe care a pus-o în funcțiune la momentul potrivit. Și, deși are sediul în Turnu Măgurele, firma lui Stănimir face afaceri cu primăriile din întreg Teleormanul, Primăria Zimnicea fiind, până acum, prima care a considerat că merită să dai banul public unui fost conducător al Inspectoratului Județean de Poliție. Și, la cum merg lucrurile prin Teleorman, ne așteptăm ca și alte administrații publice să se revanșeze într-un fel față de protecția primită odată și să încheie contracte frumoase cu cel pe care, cu o strângere de inimă, îl numim „om al legii”.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Scandal pe primele de sărbători la Primăria Alexandria

Următorul articol

Povestea Ralucăi Filip, fata care s-a luptat cu cancerul la 28 de ani și a învins: „Pe mine, cancerul m-a salvat!”

Cele mai recente articole de Din culisele politice