liberinteleorman.ro

Cu obsesie față de băsism, PSD Teleorman transmite susținerea sa pentru Victor Ponta

6 iunie 2015

Monica Vasilescu

victor-ponta_DNA-Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început urmărirea penală față de premierul Victor Ponta, care e acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul senatorului și colegului sau de partid, social-democratul Dan Șova. În ciuda faptului că acest caz este fără precedent în România, niciun alt prim-ministru nefiind urmărit penal în timpul mandatului, Ponta șovăie să demisioneze. Iar pentru asta are și susținători. Într-un comunicat de presă, remis astăzi, Organizaţia PSD Teleorman anunță că este solidară cu premierul Victor Ponta şi îl susţine în continuarea mandatului în fruntea guvernului României. Deși actualul președinte al țării – Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului, cei care îi iau apărarea lui Ponta au obsesiile lor și în toată comunicarea oficială fac trimitere la băsism…

”Un mandat încredinţat prin votul popular din 2012 şi susţinut de o majoritate parlamentară legitimă și consistentă. Orice modificare în situaţia parlamentară sau guvernamentală actuală a ţării, trebuie să se hotărască, în mod democratic, doar în Parlamentul României. Aceasta este garanţia respectării democraţiei, a statului de drept, a procedurilor constituţionale și legale. Orice imixtiune a altor forţe sau instituţii, în afara celor de drept, în procesul democratic și constituţional, sunt de neacceptat. Nu credem în coincidenţe în politică. Mai ales în cea românească, după experienţa băsistă de un deceniu. Există o sincronizare evidentă a unor evenimente politice la ordinea zilei: culpabilizarea premierului Victor Ponta, depunerea moţiunii de cenzură de către PNL și solicitarea intempestivă a preşedintelui Johannis de demitere a premierului. Scopul este evident: înlăturarea premierului și a guvernului său, destructurarea actualei majorităţi parlamentare şi instalarea unui nou guvern, penelist, susţinut de o altă majoritate parlamentară constituită forţat. Sperăm ca modelul băsist să nu fie continuat de actualul preşedinte. Ar fi o palmă usturătoare dată pe obrazul votanţilor săi, al poporului roman”, se arată în comunicat.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Faptă nobilă: Alina Stoica și-a tuns părul pentru a-l dona copiilor atinşi de boli teribile

Următorul articol

E timpul pentru ecoatitudine! Viitorul planetei stă în mâinile noastre !

Cele mai recente articole de Actualitatea politică