liberinteleorman.ro

Cu cât se cumpără suferința? În fruntea listei sponsorilor Zilelor Alexandriei se află britanicul care exploatează sute de teleormănence

12 septembrie 2017

Carmen Dumitrescu

Pentru că în Teleorman normalitatea e doar un mit, nimic nu ne mai miră cu adevărat. Dar un sentiment autentic de revoltă putem încerca, citind numele sponsorului principal al Zilelor Alexandriei, desemnat cu ceva vreme în urmă și cetățean de onoare al orașului. Căci, potrivit logicii pesediste, ce contează cum faci banii, atâta vreme cât ești dispus să-i împarți cu administrația locală? Este vorba despre societatea TIME INTERNATIONAL TRADING, cunoscută în oraș drept „Filatura”, care a sponsorizat sărbătoarea municipiului cu nici mai mult, nici mai puțin decât 40.000 de lei.

Patronul britanic Long Cristopher Raymond este și cetățean de onoare al Alexandriei, în ciuda faptului că toată lumea știe că la Filatură, muncitoarele sunt exploatate ca în lagărele totalitare. Ne amintim, desigur, cazul femeii nevoite să avorteze spontan la muncă, pentru că supraveghetorii de secție nu au agreat ideea de a o lăsa să plece în timpul programului de muncă la spital, așa cum ne amintim și cazul lucrului în secții la temperaturi de peste 50 de grade Celsius, angajații de la Ambulanță ajunși acolo să ofere primul ajutor muncitoarelor leșinând, la rândul lor, din cauza infernului din secție. Aflăm, de asemenea, că patronul britanic deține și un punct de lucru la Zimnicea, unde femeile sunt ținute în secții împrejmuite cu gard de sârmă ghimpată, obligate să muncească pe timpul sărbătorilor legale sau ținute cu orele după program, pentru a-și îndeplini norma. S.C. Time International Trading SRL este în acest moment unul dintre cei mai importanți jucători din economia județului.

Potrivit unor surse interne, profitul patronului britanic Long Cristopher Raymond este fabulous, pentru că lucrează cu firme off-shore și plătește la stat extrem de puțin. Noi nu lăsăm invidia să ne copleșească din acest punct de vedere, însă nu putem să trecem peste faptul că acest important contribuabil la bugetul local s-a bucurat mereu de sprijinul autorităților, chiar și în condițiile în care de ani întregi se discută despre infernul din Filatură. În timp ce toate aceste abuzuri se petreceau, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin îl caracteriza pe patronul englez în termeni dintre cei mai bombastici. Se întâmpla în anul 2013, când Long Cristopher devenea cetățean de onoare al Alexandriei: “A fost preocupat întotdeauna să obţină comenzi pentru fabrica de confecţii din Alexandria, pentru a stabiliza locurile de muncă şi pentru a crea noi locuri de muncă ajungând astăzi la un număr de 1200 angajaţi, devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori din Alexandria”. Noi ne bucurăm că există și investitori în Alexandria. Ne bucurăm că au profit și că pot contribui semnificativ la bugetul local. Dar să nu pupăm mâna străinului care ne bate și ne umilește localnicii, de dragul banilor care curg din direcția lui!

În același timp, privind lista sponsorilor zilelor orașului, nu putem să nu rămânem stupefiați de faptul că patronul englez știe să plătească din greu toleranța la abuzurile pe care le comite de ani buni în Alexandria și nu numai. Pentru că TIME INTERNATIONAL TRADING se află în capul listei sponsorilor… Dacă 40.000 de lei costă suferința a sute de femei, din punctul de vedere al unui oraș care se vrea civilizat, atunci noi nu mai avem de făcut niciun alt comentariu…

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primăria Alexandria „se curăță” de profesioniști – Reorganizare administrativă în stil PCR (Pile, Cunoștințe și Relații)

Următorul articol

ANUNT PUBLIC

Cele mai recente articole de Actualitatea politică