liberinteleorman.ro

CSS Alexandria se califică în semifinala turneului U13

30 mai 2015

Cristi Chiriță

baschetCSS Alexandria a câștigat ultimul meci al grupei A a turneului final U13, 55-49 cu CS Universitar Brașov, după o dispută grea în care avantajul de 10 puncte luat în primul sfert s-a dovedit decisiv. Remarcatele partidei au fost A. Horlea cu 12 puncte, 11 recuperări și 1 pasă decisivă, Andra Pătrașcu(10 p) și Daria Botorogeanu(8 p). Au fost folosite toate celelalte jucătoare înscrise pe foaia de joc.

Dar, specific românesc, subiectul jocului a fost reprezentat nu cele două echipe, doar s-a stabilit adversarul echipei CSS 6 București ce are în componență pe fiica Svetlanei Drăgușin, diriguitor important al Federației române de baschet și, contrar oricărei norme de bun simț și etică sportivă, comisar federal al acestui turneu. După ce în derby-ul grupei B CS Olimpia București a învins categoric echipa CSS 6 București, cu 77-39, onorabila doamnă și cei doi arbitri au vrut să ușureze disputa echipei domnișoarei Meira Drăgușin, CSU Brașov fiind mai accesibilă, fluierând unidirecțional și reușind performanța de a elimina o jucătoare locală încă din minutul 7.
Ziua a patra va programa semifinalele turneului, CSS Olimpia București-CSU Brașov și CSS Alexandria-CSS 6 București și jocurile de clasament între CS Crișul Oradea-SCM CSS Craiova și CSM VSK Miercurea Ciuc-CSM CSS Târgoviște.
Ideal ar fi, pentru moralul tinerelor sportive alexăndrence, ca sala să fie plină de suporteri care să dea forță echipei și să le facă să treacă peste piedicile nesportive puse de cei care ar trebui să fie un reper sportiv și moral pentru tinerele speranțe ale baschetului.
Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Eugen Ovidiu Vlad și-a făcut fiul revoluționar

Următorul articol

“Perla Coroanei” din Primăria Alexandria desfăşoară activităţi ultra-secrete

Cele mai recente articole de Sport

Locul 4 pentru baschetbalistele U13

Echipa feminină de baschet U13 CSM Alexandria a participat, recent, la turneul final B al Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă.