CSS Alexandria se califică în finală

în Sport

Cristi Chiriță

Din nou, precum în ultimii șase ani, generația 1998 se califică în finală. În fața unei echipe care a apelat la toate mijloacele sportive și nesportive, ACS Napoca Baschet Cluj, căreia fetele noastre au reușit în timp să-i creeze un adevărat complex de inferioritate(din cele 5 titluri ale CSS Alexandria, 4 finale au fost câștigate în dauna clujencelor) fetele noastre s-au impus la mare luptă cu 64-59, pe sferturi 14-9, 26-13, 11-17, 13-20. Ca în ultimele meciuri, Alina Podar cu 25 de puncte și Ioana Ghizilă cu 19 puncte au fost principale guri de tun. S-au mai evidențiat Teodora Manea, 12 puncte și 5 recuperări și Irina Enache, 8 puncte și 12 recuperări. Antrenorul Mădălin Piperea a folosit doar 7 jucătoare, alături de cele mai sus-numite au mai evoluat Eliza Ispas, Paula Militaru și Lorena Candoi.

Despre adversarul din semifinală se poate spune că a fost cea mai antipatică echipă din acest turneu. Atitudinea nesportivă prin care a provocat și transformat în meci de lupte partida cu SCM CSS Craiova din ultima etapă a grupelor a fost încercată și în meciul cu fetele noastre. Doar că fetele noastre au dovedit că nu printr-o întâmplare domină generația din care fac parte, experiența meciurilor cu miză spunându-și cuvântul, și nu au marșat la stilul de joc al adversarelor.
Beneficiind de un arbitraj mai mult decât permisiv, fiind momente în care puteau fi socotiți al șaselea jucător al clujencelor, adversarele din Ardeal au provocat și lovit tot timpul, multe dintre ele cu un arbitraj corect trebuind să părăsească terenul din primele 2 sferturi. Din echipa clujeană s-a remarcat Diana Tămaș atât prin cele 21 de puncte marcate cât și prin nenumăratele coate în gură date în dreapta și stânga.
Cât privește pe cei 3 arbitri care au condus partida prefer să cred că a fost vorba de incompetență, nu rea voință. Deși unul dintre ei poartă ecusonul FIBA.Cealaltă finalistă este CSU Cuadripol Brașov care s-a impus mai greu decât arată scorul, 87-67, in fața ACS Champions București.
In celelalte meciuri de clasament jucate s-au înregistrat următoarele rezultate:
-SCM CSS Craiova-CSS Bega Timișoara 64-53
– BC Sirius Târgu Mureș-CN Mihai Eminescu Oradea 65-52
Jocurile de clasament încep duminică de la ora 8.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*