CSBT Alexandria a pierdut şi în deplasarea de la Galaţi meciul din Liga Naţională de baschet feminin

în Sport

css alexandria baschetCSBT Alexandria a pierdut din nou în etapa a doua a Ligii Naţionale de baschet feminin partida jucată tot în deplasare, după cea de la Sf.Gheorghe. Adversarul, Phoenix Galaţi, care venea după o spectaculoasă victorie la Arad, şi-a dorit, probabil, mai mult succesul la prima întâlnire cu  publicul local. Scorul final, 68-59 (21-12, 18-12, 13-15, 16-20) pentru gazde, exprimă, la prima vedere statistică, superioritatea învingătorului doar într-o jumătate a întâlnirii. Suficient însă, prin diferenţele mai mari pe tabela de marcaj, pentru deznodământul înregistrat la ultimul fluier al arbitrilor. Şi dacă ţinem cont de faptul că alexăndrencele şi-au adjudecat sferturile trei şi patru, te gândeşti la posibilitatea unui alt scenariu…

Sigur, ca şi alte dispute din deplasare, am urmărit confruntarea, minut cu minut, în faţa calculatorului, graţie transmisiei live de pe site-ul Federaţiei Române de Baschet. Phoenix a început cu J.Jackson, S.Steenholdt, E.Covile, R.Filip şi K.Rutan. La CSBT, antrenorul Mădălin Piperea a trimis în teren formula V.Voicu, C.Bartee, I.Grbic, S.Arnold şi S.Rule, dar, aşa cum aveam să constat ulterior, schimbările au venit destul de rapid, poate şi pentru că exigentul tehnician şi-a dorit ceva mai mult. Până la diferenţa destul de mare din primul sfert (9 puncte), cel puţin în minutele de început disputa a fost echilibrată, pentru ca apoi gălăţencele să se distanţeze. Cu J.Jackson în bună dispoziţie de joc, Phoenix şi-a mărit avantajul în sfertul doi, scorul primei reprize (39-24) fiind un semn clar că victoria nu va scăpa moldovencelor. Oricum, nu pot să nu remarc aportul ofensiv modest al experimentatei Carla Bartee, cu doar patru puncte, “zestre” care va rămâne în dreptul ei până la jumătatea sfertului patru.

În repriza a doua, cu o apărare probabil mai bine organizată şi pe fondul relaxării normale a formaţiei locale, teleormănencele au câştigat ambele sferturi, dar la diferenţe ce nu au putut acoperi avantajul deţinut pe tabela electronică de elevele antrenorului Eugenio Rodrigues. Am reţinut şi un aspect mai puţin obişnuit pentru un meci de baschet din Liga Naţională. În sfertul trei, în primele cinci minute, tabela s-a modificat o singură dată, pentru un punct al oaspetelor… Dacă Phoenix a avut la un moment dat un avantaj de 20 de puncte (65-45 în minutul 34:40), fără a mai înscrie apoi pe parcursul a circa 250 de secunde, alexăndrencele au dominat partea de final. Insuficient însă pentru un rezultat favorabil. Din caseta statistică reiese că jucătoarele pregătite de profesorul Mădălin Piperea au fost superioare la aruncările de două puncte, în timp ce gălăţencele au avut realizări mai bune la aruncările de “trei” (10 faţă de 3) şi la recuperări (44 – 32).

Pentru Phoenix au jucat J.Jackson – 19 (2×3) puncte, K.Rutan – 16 (5×3) p, E.Covile – 9 p, K.Nelson – 8 p, A.Dumitrache – 7 (2×3) p, S.Steenholdt – 4 p, R.Filip – 3 (1×3) p şi A.Creţu – 2 p. La CSBT Alexandria au evoluat Shanita Arnold – 15 (1×3) puncte, Sattoria Rule – 10 (2×3) p, Ivana Grbic – 10 p,  Carla Bartee – 9 p şi 9 recuperări, Viorela Voicu – 8 p, Megan Mullings – 6 p, Mihaela Mihai – 1 p, Alina Chivu şi Alina Podar.

În celelalte meciuri ale etapei, am consemnat a doua înfrângere acasă pentru Arad, 71-75 cu Universitatea Cluj Napoca, şi victoria echipei CSM Târgovişte în faţa campioanei naţionale, ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe (49-36). Alte rezultate, normale în opinia mea, sunt CSM Satu Mare – Politehnica Naţional Iaşi 63-57 şi ACS BC Sirius Tg.Mureş – Olimpia CSU Braşov 51-80.  În etapa următoarea, a treia, formaţia CSBT Alexandria, chiar dacă joacă acasă (după mult timp!), are din nou o misiune dificilă, cu CSM Târgovişte. Sper însă că la reîntâlnirea cu suporterii, sportivele din reşedinţa judeţului Teleorman, printr-o evoluţie cu determinare deosebită, le vor face cadou acestora o victorie importantă pentru noua ediţie a Ligii Naţionale de baschet feminin.

ŞTEFAN STAN

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*