CS Basket Game Canada Alexandria pregătește viitorul baschetului din Teleorman

în Sport

Monica Vasilescu

minibaschet

CS Basket Game Canada Alexandria este un club privat unde orice copil care doreşte să practice jocul de baschet o poate face în condiţii decente. Meritul pentru acest lucru îi aparţine fostului baschetbalist de Divizia A, Florin Roman, care nu a renunţat la activitatea sportivă şi a înfiinţat un club pentru a antrena noi talente în domeniu. Având tehnici dezvoltate şi perfecţionate de-a lungul unei întregi cariere de jucător profesionist, antrenorul reuşeşte să ofere fiecărui participant la cursuri antrenamente special concepute pentru ca micuţii să evolueze, astfel încât, în viitor, măcar unii dintre aceştia să poată atinge cel mai înalt nivel baschetbalistic.
Deşi are puţină vreme de când a luat fiinţă, clubul reuneşte în jur de 50 de copii, atât în Alexandria, cât şi în Turnu Măgurele, astfel: băieţi şi fete – 2004-2005 – minibaschet şi băieţi – 2006 – 2007 – babybaschet. Cu antrenamente intense pe durata a câteva ore săptămânal, micii sportivi se pregătesc pentru competiţii interne, dar şi pentru a participa la Campionatul Naţional de minibaschet, organizat de Federaţia Română de Baschet.
Pentru că se află la început de drum, CS Basket Game Canada Alexandria a avut nevoie de sprijinul autorităţilor. În luna septembrie, clubul a încheiat un parteneriat cu Primăria Alexandria, asociere în cadrul căreia micuţii beneficiază de suport financiar pentru desfăşurarea activităţii. Nu este singura autoritate care le-a întins o mână de ajutor, aceştia au fost primiţi cu braţele deschise şi la Turnu Măgurele, acolo unde au loc aceleaşi tipuri de instruiri. Pentru toată osteneala, clubul mulţumeşte reprezentanţilor Primăriei şi Consiliului local din Alexandria, pentru implicare, dar şi conducerii Colegiului Naţional ”Unirea” din Turnu Măgurele şi Liceului Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria pentru găzduire şi pentru faptul că au arărat interes pentru susţinerea baschetului. Şi cei din privat au contribuit la încurajarea sportului, iar pentru asta mulţumirile se îndreaptă către firma Aurocom SRL.
“Acest club a apărut cu scopul de a oferi sesiuni de formare şi pregătire în jocul de baschet pentru juniori. Ne dorim să progresăm, să încercăm să le dezvoltăm copiilor abilităţi fundamentale de joc, dar şi aptitudini comportamentale în viaţa cotidiană. Antrenamentele au loc, în Alexandria, marţi şi miercuri, între orele 17.00-18.15, şi în Turnu Măgurele, luni şi joi, în intervalul 16.00-17.30. Cursurile se fac pe tot parcursul anului, la fel şi selecţiile. Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi să ni se alăture”, a declarat Florin Roman.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*