Cristi Barbu a pierdut procesul cu ANI

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu
barbuÎn urmă cu doi ani, în data de 18.06.2013, Agenţia Naţională de Integritate a emis un document prin care anunţa starea de incompatibilitate a primarului de la Suhaia – Cristi Barbu. ANI arata atunci că în perioada 17.06.2008- 10.11.2010 între primarul Barbu și soția sa – Polexia Barbu au existat raporturi ierarhice directe, iar Legea161/2003 prevede că acestea nu sunt permise în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.
Barbu Polexia-Georgiana, soţia primarului Barbu Costel ocupă, încă din 31.03.2004, funcţia de referent la Compartimentul Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism.

După un proces îndelungat, instanța a decis că tot ceea ce a constatat inițial este valabil și l-a declarat pe primar incompatibil. Cristi Barbu a confirmat faptul și a spus că în acest moment caută mijloacele legale pe care le mai are la dispoziție pentru a nu fi suspendat din funcție.

Sentința instanței: Respinge recursul declarat de Barbu Costel şi Barbu Polixenia împotriva încheierii de şedinţă din 5 decembrie 2013, a încheierii de şedinţă din 12 decembrie 2013, precum şi a sentinţei civile nr.4131 din 19 decembrie 2013 ale Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 iunie 2015.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*