Cristescu admite: „Există agitație în PSD Teleorman”

în Actualitatea politică

Ultimele zile au fost destul de agitate în PSD Teleorman. Și nu ne referim doar la circul de pe rețele de socializare al unora dintre pesediști, ci și la excluderile recente din partid. Pentru că nu doar cea mai fidelă dintre fanele lui Dragnea a fost dată afară din PSD, ci niște membri învinuiți că ar fi făcut campanie electorală unui alt partid politic. Este vorba despre doi consilieri locali din Viișoara.

Cât despre Cristiana Alcea, consilierul județean care îl susține pe Dragnea și la Rahova, înțelegem că a primit această excludere din partid în urma acțiunilor sale de a influența oamenii să voteze la CEX-ul PSD altfel decât a dictat președintele organizației județene. Pentru a înțelege și noi ce se întâmplă în PSD Teleorman, l-am contactat pe Dănuț Cristescu, președinte al Consiliului Județean Teleorman și membru important în PSD Teleorman. Acesta a admis că e agitație în partid, dar că el încearcă să păstreze o linie de echilibru, astfel încât lucrurile să nu deraieze. Pierderea puterii de către PSD ar putea, totuși, să ducă la asta, cu sau fără echilibrul lui Cristescu.

„Ce să vă spun, în viața unui partid politic știți că există agitație, se mai iau și decizii… Ce se întâmplă? Eu am o poziție de echilibru în partid, și am tot spus-o. Trebuie să vedem dacă un membru a încălcat statutul partidului, ce a făcut exact, dacă face lucruri care nu sunt în concordanță cu deciziile partidului… Se întâmplă și asta.”

Cu privire la excluderea Cristianei Alcea, Cristescu spune că nu cunoaște exact motivele, dar le bănuiește: „Organizația PSD Alexandria, eu nu am participat la momentul luării deciziei, a exclus-o pentru că nu a respectat deciziile luate de partid în CEX. Și presupun că e vorba, pentru că eu n-am văzut documentul, președintele Gâdea știe mai bine, că nu a respectat decizia CEX ca și delegat la Congresul PSD ar fi dat anumite indicații delegaților să nu voteze un anumit candidat. Cam asta ar fi în mare parte, dar nu am toate elementele.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*