liberinteleorman.ro

Credincioșii din Parohia Lada au sărbătorit hramul bisericii și au inaugurat cantina Centrului Social

16 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

parohia lada

Biserica Lada și-a sărbătorit, sâmbătă, în prezența a zeci de credincioși, praznicul împărătesc al Adormirii Maicii Domnului. Cu ocazia hramului, a fost inaugurată sala de mese a Centrului Social Sfântul Nectarie, construit la inițiativa părintelui Florin Danu, care a întreprins eforturi deosebite pentru a putea înălța un local al nevoiașilor. Oamenii locului au avut parte, pe lângă slujbă, de un prânz din partea bisericii, situată în satul Lada, comuna Tătărăști de Jos, pe șoseaua națională Alexandria-Pitești.

Florin Danu, părintele paroh, ocrotește, prin intermediu bisericii, copiii credincioși ai satului și vrea să le ofere condiții normale de trai tuturor. În acest sens, domnia sa s-a gândit să pună umărul la înființarea unui centru social, cu cantină, pentru toți aceia care nu au posibilități de a se gospodări civilizat. Obiectivul vizat de părintele satului a devenit realitate cu ajutorul enoriașilor și al credincioșilor din alte părți, dar acesta nu este finalizat în totalitate. Preotul Florin Danu își duce mai departe dorința de a oferi un prânz cald copiilor, bătrânilor și persoanelor cu nevoi din Parohia Lada și întreprinde în fiecare zi demersuri pentru a-și putea vedea visul împlinit. Spațiul trebuie utilat și aranjat. Oricine se poate alătura campaniei umanitare, donând electrocasnice sau alte produse care ar putea fi de folos în realizarea Centrului Social pentru nevoiașii de la Lada.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Elegiile iubirii Trupei Arhaic, la Berăria lui Nae

Următorul articol

Voluntarii Asociației ”Iubește Natura România”, ambasadorii sportului pentru o zi

Cele mai recente articole de Actualitate