liberinteleorman.ro

COVID-19 în Teleorman: testări puține, îmbolnăviri nesemnificative și vindecări naturale

În județul Teleorman, criza COVID-19 nu prea s-a simțit, iar numărul de îmbolnăviri se menține la un nivel scăzut. În privința deceselor înregistrate, acestea au fost preponderent cazuri de persoane care sufereau, în paralel, de grave afecțiuni, precum boli cardiovasculare, respiratorii sau cancere. Totuși, trebuie spus că, în același timp, în județ numărul testărilor este foarte mic, lucru care poate explica și rata mică a îmbolnăvirilor oficiale. E posibil ca pe lângă cazurile confirmate să mai existe cazuri de persoane asimptomatice sau de persoane bolnave cu simptomatologie ușoară sau moderată. Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică până astăzi, la nivelul județului Teleorman au fost declarate vindecate și externate de la Spitalul Municipal „Caritas” din Roșiorii de Vede (unitate suport COVID- 19) 35 de persoane. Desigur, în cele mai multe dintre cazuri vindecarea a depins de imunitatea bolnavilor, nu de competența medicilor și acest lucru este susținut de aparținători ai unora dintre bolnavii care au ajuns să fie internați acolo. Principalele nemulțumiri țin de faptul că bolnavilor nu li se acordă atenție și îngrijire de către personalul medical, care se teme de infectare.

Spuneam că numărul testărilor la nivelul județului Teleorman este în continuare foarte mic. Dacă în județul Alba s-au efectuat aproape 10.000 de teste pentru depistarea COVID-19 până acum, în județul Teleorman nu putem vorbi decât despre 198 de teste. Și având în vedere că testarea efectivă a început acum o săptămână, se poate înțelege clar de ce considerăm ineficientă abordarea crizei COVID-19 la nivelul județului.

Practic, de vreme ce se testează puțin, avem și un număr mic de îmbolnăviri. În acest moment, singurul instrument cu care se face testarea este aparatul de tip RT-PCR, pus la dispoziția DSP Teleorman de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Vorbim, practic, despre un aparat donat. Dar și la spitalul județean există un aparat de testare, care însă nu e funcțional. Directorul instituției spitalicești, epidemiologul Alexandru Dobre, speră că de săptămâna viitoare noul aparat va fi pus în funcțiune.

Aparatul pentru testarea COVID-19 a fost cumpărat de Spitalul Județean din Alexandria cu bani din bugetul public. Inaugurarea s-a făcut cu fast în plină pandemie, însă nici astăzi testarea nu a început.

În momentul de față suntem pe ultima sută de metri, sperăm ca de săptămâna viitoare să începem să scoatem primele teste. E un aparat cumpărat de spital cu bani de la Consiliul Județean. „, ne-a spus directorul Spitalului Județean de Urgență din Alexandria, Alexandru Dobre.

Conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman, în centrele de carantină aflate în funcțiune erau cazate astăzi 194 de persoane, iar numărul se menține cumva constant. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 206.

Acest articol este proprietatea Liber în Teleorman.ro și Presshub.ro este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Advertisement

1 Comment

  1. la spitalul Alexandria exista bolnavi internati sau toti sunt dusi la Caritas? daca aia nu trateaza oamenii vai de noi o sa murim cu zile. Nu avem nicio informatie nu stim daca sunt focare in Alexandria, lumea merge aiura pe strazi in magazine intre fara masti pt ca nimeni nu le impune.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV. Consultanță juridică de 80.000 lei pentru Primăria Zimnicea în plină pandemie

Următorul articol

EXCLUSIV! Sub presiunea justiției, C.J.Teleorman a reevaluat Insula Belina și Brațul Pavel la prețuri de 14 ori mai mari decât în inventarul inițial!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică