Cotlet de porc frăgezit în vin și bușeuri cu icre de crap – cele mai noi achiziții ale Primăriei Alexandria. Pe banii noștri…

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Se pare că în perioada imediat următoare, 130 de persoane vor mânca pe banii noștri un meniu în valoare de… 10.400 de lei. Ai noștri. Nu știm cine sunt acele persoane și nici de ce vor mânca ele din taxele și impozitele noastre, dar din Sistemul Electronic de Achiziții Publice reiese foarte clar că acest lucru se va întâmpla. Înainte de a afla ce va fi pe masa acestor beneficiari privilegiați, facem și precizarea că achiziția în cauză e o cumpărare directă, căci ar fi fost inutilă o licitație la o sumă atât de “neînsemnată”. Mai ales că hrana de calitate va fi achiziționată chiar de la un om de afaceri din Alexandria, aflat în relații de prietenie recunoscută cu primarul reședinței județului Teleorman, Victor Drăgușin.

Captură SEAP

Curiozitatea noastră, însă, nu s-a oprit la simplul efort de a afla la cât a fost estimat festinul pe bani publici pentru cele 130 de persoane pe care Primăria Alexandria le va “cinsti” din banii noștri. Noi am vrut să aflăm și ce se va pune pe masă de 10.400 de lei. Și am găsit un meniu de zile mari, cu feluri de mâncare pe care nici măcar nu le putem înțelege. Dar, pentru că cititorii noștri sunt mai deștepți decât noi, probabil că din enumerarea felurilor de mâncare menționate în cadrul achiziției, își vor face singuri o idee despre corectitudinea prețului fixat pentru cumpărarea directă.

În primul rând, vorbim despre mușchi file, bușeuri cu icre de crap, tartine de brânzeturi și legume, rafaello cu roșii cherry, minifrigărui roșii cherry și mozarella, crochete de carne în crustă de panko, măsline kalamata, caprese cu roșii, floare de salam crud uscat, piept de pui cu legume, cotlet de porc frăgezit în vin și altele asemenea, în cadrul unui platou consistent, de care cu siguranță 130 de persoane se vor bucura.

Anunțul de cumpărare directă s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pe data de 3 aprilie și cumpărarea efectivă s-a produs în cursul aceleiași zile, spre prânz. Firma câștigătoare nu a mai fost, ca de obicei, Casa PaPaCip, restaurantul unuia dintre prietenii tradiționali ai primarului, de unde se achiziționează sarmale de mii de euro, ci S.C. Rofal SRL, al cărei deținător se află, însă, tot în relații apropiate cu șeful administrației locale.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*