Coronavirusul a zădărnicit dosarul Teldrum

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

După cum știm cu toții, dosarul Teldrum e în lucru de ani buni și opinia publică așteaptă înfrigurată o rezolvare a cazului și, eventual, o rezolvare în instanță a situației, prin pedepsirea celor responsabili. Și aici nu discutăm doar despre Liviu Dragnea, ci despre întreaga caracațită pe care el a pregătit-o pentru a fura din bani publici externi. La aproape un an de la încarcerarea lui Dragnea la Penitenciarul Rahova, aflăm că dosarul Teldrum stagnează și că șansele ca el să fie soluționat până la eliberarea la termen a fostului lider PSD sunt foarte mici, de fapt.

Lucrurile sunt cu atât mai clare cu cât în cadrul conferinței de presă organizate astăzi la sediul DNA, privitoare la activitatea instituției pe timpul stării de urgență, procurorul șef al DNA, Crin Bologa, susține că dosarul Teldrum a rămas la sertar. Asta pentru că pandemia de coronavirus a zădărnicit cercetările în această speță. Ca atare, pe Dragnea coronavirusul nu doar că nu l-a deranjat, dar îl și ajută.

„În dosarul Tel Drum nu s-a putut lucra în această perioadă. UP a fost suspendată prin decretul președintelui privind starea de urgență. Nu mai dăm un termen limită, asta am discutat şi cu doamna procuror, să nu mai dăm termene. Ne-am gândit la toate variantele pentru urgentarea acestui dosar. La DNA sunt sute de dosare mai vechi de un an. În toate trebuie să facem activităţi de urgentare. Dacă procurorul va avea nevoie de polițiști sau elemente suplimentare, va cere, dar nu a cerut până acum.”, a declarat procurorul șef al DNA, Crin Bologa.

Dosarul Teldrum este singurul dosar greu al lui Liviu Dragnea, unul conexat cu multe alte infracțiuni. El a pornit de la o sesizare a Oficiului European Antifraudă, care semnala faptul că Teldrum, compania din Teleorman, atribuită lui Liviu Dragnea, a fraudat bugetul european cu peste 20 de milioane de euro. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea banilor europeni, prin intermediul Teldrum.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*