Cornel Bleajă nu are pact cu Diavolul și nici cu Dumnezeu

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

cornel bleajaVicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Cornel Bleajă, e ateu și nu se ferește să spună acest lucru deschis, cu toate că evlavioșii ar putea suferi acum un șoc. Spunem asta pentru că, la noi, majoritatea oamenilor se declară ferm creștini, pelerinajele se țin lanț, bisericile se regăsesc la fiecare colț de stradă, iar simbolurile religioase sunt agățate la orice oglindă retrovizoare.

Mai presus de a venera un cult religios, vicele de la Consiliu se încrede în propriile principii clădite după valori morale recunoscute în societate și le respectă întocmai. Cu toate acestea, nu s-a sfiit ca în cadrul unui proces în instanță să jure cu mâna pe Biblie că va spune adevărul, fiindcă mentalitatea generală este de așa natură încât ar fi o întreagă tevatură să le spui judecătorilor că îți dai cuvântul de onoare că nu vei minți.

Nu știm care îi sunt argumentele care-i susțin ateismul lui Cornel Bleajă, dar, în lipsa oricărei evidențe empirice, probabil credincioșii trebuie să aducă rațiuni care să susțină existența lui Dumnezeu, nu invers.

1 Comment

  1. A fi sau a nu fi ??? Sa fi Ateu este o totusi credinta de a nu crede in nimic, asa ca nu este nimic rau si daca a jurat pe biblie inseamna ca a jurat sub credinta de a nu crede in nimic !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*